FETÖ üyesi oldukları iddia edilen iş adamlarına yönelik dava

FETÖ üyesi oldukları iddia edilen iş adamlarına yönelik dava

Adana'da FETÖ/PDY'den haklarında dava açılan 11'i tutuklu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi

 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet'' suçlarından dava açılan 11'i tutuklu 36 iş adamının yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın dün başlayan ve bugün de devam eden duruşmasına, tutuklu sanıklar Yener Ural, Hasan Eren, Bekir Cangüven, Yadin Miran, Osman Kala, Fevzi Kaplan, Evliya Demiraslan, Ahmet Yasir Sarı, Ahmet Turan Titirinli, Ramazan Çelik, Ömer Ali Erdem ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Mahkemede ilk olarak esas hakkında görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, 9 tutuksuz sanığın beraatini, diğer 27 sanığın ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamını talep etti.

Mahkemede savunması sanık Evliya Demiraslan ise 18 aydır tutuklu bulunduğunu ve hakkındaki tüm delillerin toplanmış olduğunu söyledi.

Kaçma, saklanma şüphesinin olmadığını belirten Demiraslan, uzun tutukluluk süresinin göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Tutuksuz sanık E.T. de önceki savunmalarını tekrar ederek, kendisine ByLock programını F.K. isimli şahsın yüklediğini iddia etti.

Telefonu eski olduğu için bu programı kullanamadığını vurgulayan E.T, ''Ben telefonumun bozulması üzerine eşimin telefonunu alıp ona ByLock yükleyip bir süre kullandım. Daha sonra benim telefon tamir edilince kendi telefonumda kullanmaya başladım. Beraatimi istiyorum.'' dedi.

Savunma yapan diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da tahliye yada beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek, sanık ve avukatlarının esas hakkında

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :