FETÖ sanığı yargı mensubu çift hakim karşısında

FETÖ sanığı yargı mensubu çift hakim karşısında

Adana'da haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski hakim ve eski savcı çiftin yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında eski savcı ve eşi eski hakim hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık eski savcı Zekeriya A. ile eski hakim eşi tutuksuz sanık H.A. ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Zekeriya A'nın ByLock kullanıcısı olduğunun tespit edilmesi dolayısıyla mevcut tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Zekeriya A. ise savunmasında mütalaaya katılmadığını belirterek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların yargılanmasında Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesinin yetkili olduğuna, bu sebeple dosyanın Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderilmesine hükmetti.

Tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınan Zekeriya A'nın tahliye edilmesine karar verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :