FETÖ Operasyonlarında 45 Şüpheli Yakalandı: Konya dahil 18 il

FETÖ Operasyonlarında 45 Şüpheli Yakalandı: Konya dahil 18 il

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 ilde düzenlenen "Kıskaç-17" operasyonları kapsamında FETÖ'ye yönelik önemli bir darbe vurulduğunu duyurdu. Operasyonlarda 45 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova illerinde FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-17" operasyonları gerçekleştirildi. Bu operasyonlar neticesinde 45 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, örgütün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyette bulundukları, kripto haberleşme programı "ByLock" kullandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sırasında çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu.

Son 11 Ayda 5 Bin 191 Operasyon Düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023 - 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlara dair bilgileri de paylaştı. Son 11 ayda FETÖ'ye yönelik 5 bin 191 operasyon düzenlendiğini belirten Yerlikaya, bu operasyonlarda 8 bin 153 şüphelinin yakalandığını, bunlardan bin 518'inin tutuklandığını ve bin 751 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, güvenlik güçlerinin üstün gayretleri sayesinde milletin huzuru ve güvenliği için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.