FETÖ, komiser yardımcısını intihara sürüklemiş

FETÖ, komiser yardımcısını intihara sürüklemiş

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca komiser yardımcısı Hakan Taşçı'nın 21 Temmuz 2016'da arabasında ölü bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, araçta bulunan nottan yola çıkılarak maktulün FETÖ'nün baskıları yüzünden intihar ettiği belirlendi - Ha

 Başkentte, komiser yardımcısı Hakan Taşçı'nın 21 Temmuz 2016'da arabasında ölü bulunmasına ilişkin soruşturmada, araçtaki nottan yola çıkarak maktulün Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) baskıları yüzünden intihar ettiği belirlendi.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Temmuz 2016'da Etimesgut ilçesi Yukarıyurtçu Mahallesi Çeşmeler mevkisinde aracında silahla intihar eden komiser yardımcısı Hakan Taşçı'nın ölümüne ilişkin soruşturma başlattı. Maktulün arabasındaki incelemede bulunan intihar notunda FETÖ'den bahsedilmesi nedeniyle Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu soruşturmayı derinleştirdi.

Taşçı'nın intihar notunda, "Asla ihanet etmedim, çıkış yok, çektiğim vicdan azabı beni iyice bunalttı. Bu hale gelmeme sebep olanların Allah belasını versin. En başta bu örgüt lideri ve diğerleri hak ettikleri cezayı alsınlar. Bana olay günü mesaj atan şahıs da bulunsun, cezası verilsin." ifadelerini kullanması üzerine savcılık, maktulün örgütün baskılarına maruz kaldığını tespit etti.

Komiser yardımcısı Taşçı'ya kim ya da kimlerin ne tür baskı yaptığı ve verdikleri hangi talimat sonucu intihar ettiğini araştıran savcılık, maktulün eşi Havva Taşçı'nın mağdur olarak ifadesine başvurdu.

Havva Taşçı, savcılık beyanında, eşinin darbe girişiminden sonra moralinin bozuk olduğunu ve kullandığı cep telefonunda şifreli bir program bulunduğunu belirtti. Havva Taşçı, "Ne bu?" diye sorduğunda, eşinin "Dua gönderiyorlar, buradan okuyorum." dediğini aktardı.

Eşinin 10 yıl boyunca örgütün sohbet toplantılarına katıldığını kaydeden Havva Taşçı, bunların bazen de evlerinde yapıldığını anlattı. Etimesgut Yapracık TOKİ konutlarındaki ikametlerinde yapılan bu sohbetlere gelenler arasında komiser yardımcısı olarak görev yapan İdris adlı bir kişinin de bulunduğunu dile getiren Havva Taşçı, eşi ve bu kişiye "sohbet veren", ismini bilmediği bir şahsın da evlerine geldiğini, eşinin kod ismi olup olmadığını bilmediğini bildirdi.

Havva Taşçı'nın beyanı üzerine savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, maktul ile irtibatı olduğunu tespit ettikleri İdris Yeşilyurt'u gözaltına aldı. Komiser olarak görev yaparken 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildiği belirlenen zanlının telefonunda FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un yüklü olduğu belirlendi.

İdris Yeşilyurt, savcılıkta verdiği ifadede, Hakan Taşçı'yı tanıdığını, birkaç kez görevi gereği kendisiyle görüştüğünü ancak örgüte ait herhangi bir sohbet toplantısına katılmadığını ve ByLock kullanmadığını öne sürdü. İdris Yeşilyurt, darbe girişimi gecesi Hakan Taşçı'ya herhangi bir mesaj atmadığını ve Havva Taşçı'nın beyanlarını da kabul etmediğini bildirdi.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Yeşilyurt, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Öte yandan, zanlının kullandığı cep telefonundaki ByLock yazışmaları içeriklerinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğü ve kimlerle irtibatlı olduğunun araştırıldığı öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :