"FETÖ ile mücadelede desteğe hazırız"

"FETÖ ile mücadelede desteğe hazırız"

Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Konseyi Başkanı Zvizdic:- "FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye her türlü desteği vermeye hazırız. Seçilmiş hükümete karşı olan terör örgütleriyle mücadele son derece önemli"- "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelecekte daha

SARAYBOSNA (AA) - ALMİR TERZİC - Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdic, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede Türkiye'ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, seçilmiş hükümete karşı olan terör örgütleriyle mücadelenin önemine işaret etti.

AA muhabirini açıklamada bulunan Zvizdic, Bosna Hersek-Türkiye ilişkilerini, ülkesinin Avrupa Birliğine (AB) üyelik sürecini ve komşularıyla ilişkilerini değerlendirdi.

Türkiye'nin, Bosna Hersek'in en dürüst dostlarından biri olduğunu vurgulayan Zvizdic, "Türkiye hiçbir şekilde içişlerimize karışmadı. AB yolundaki en büyük destekçilerimizden biri oldu." dedi.

Zvizdic, Türkiye'nin Balkanlar'da bölgesel iş birliğini destekleyen en önemli ülkelerden olduğuna dikkati çekerek, bölgedeki Türk yatırımlarının ekonomik kalkınmaya büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Özellikle Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et ve un ihracatının önemine değinen Zvizdic, "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelecekte daha da güçlenmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıl Türkiye ile dış ticaretimizi 1 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye, büyük ve organize bir ülke"

Zvizdic, AB ve NATO üyelik süreçleri noktasında da Türkiye ile siyasi ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye her türlü desteği vermeye hazırız. Seçilmiş hükümete karşı olan terör örgütleriyle mücadele son derece önemli. Türkiye, darbe girişimi gibi önemli bir dönüm noktasından başarıyla geçen, büyük ve organize bir ülkedir." dedi.

NATO üyesi ve ekonomik bir güç olan Türkiye'de gerçekleşen darbe girişiminin başarılı olması durumunda bundan Balkan ülkelerinin de olumsuz etkileneceğini vurgulan Zvizdic, Türkiye'nin tüm gücüyle demokratik kurumlarını koruduğunu söyledi.

Türkiye'ye kıyasla daha kırılgan yapılara sahip Bosna Hersek'in de bu konuda dikkatli olması gerektiğine dikkati çeken Zvizdic, "Sadece FETÖ'nün değil, daha önce ortaya çıkan paralel cemaat ve benzeri yapıların, Bosna Hersek'te sorun yaratabileceğini düşünüyorum. Bosna Hersek buna son derece organize, kurumsal ve demokratik bir şekilde, tüm devlet kurumları ve dini kurumlar düzeyinde yanıt verdi. Bu, böyle devam edecektir." diye konuştu.

- Yıl sonuna kadar "aday ülke" statüsü

Bosna Hersek'in AB'ye üyelik yolunda emin adımlarla ilerlemesi ve ortak çıkarları paylaşan komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini dile getiren Zvizdic, bu yılın sonuna kadar AB'den "aday ülke" statüsü almayı hedeflediklerini söyledi.

"Aday ülke" statüsü almanın Bosna Hersek'teki gelişim için son derece önemli olduğunu aktaran Zvizdic, çok kültürlü ve çok dinli bir yapıya sahip Bosna Hersek'in, tüm vatandaşlarının çıkarını gözetecek demokratik standartlara ulaşması gerektiğini vurguladı.

Zvizdic, komşuları Karadağ ve Sırbistan ile altyapı konusunda daha fazla iş birliği yapmaları gerektiğini belirterek, yatırım alanlarının genişletilmesi ve vatandaşlara kolaylıklar sağlanabilmesi için Kosova ile vize serbestliği uygulaması için hükümet olarak çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :