Fetih'ten açlık grevindeki tutuklulara destek için grev çağrısı

Fetih'ten açlık grevindeki tutuklulara destek için grev çağrısı

RAMALLAH (AA) - Fetih hareketi, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek için halk eylemlerini artırma çağrısında bulundu.Fetih'ten...

RAMALLAH (AA) - Fetih hareketi, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek için halk eylemlerini artırma çağrısında bulundu.

Fetih'ten yapılan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki kötü şartları protesto için bir aydır eylemlerini sürdüren Filistinli tutuklularla dayanışma amacıyla pazar günü geniş kapsamlı bir grev yapılacağı duyuruldu.

Açıklamada, İsrail hükümeti ve hapishaneler idaresinin açlık grevi yapan Filistinli tutukluların hayatından sorumlu olduğu ifade edildi.

İsrail hapishanelerindeki bin 500'den fazla Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamalarına son vermesi" talebiyle 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı. Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, aile ziyaretlerine kısıtlama getirilmemesi, hücre hapsi ve idari tutukluluk uygulamalarına son verilmesi Filistinli tutukluların talepleri arasında yer alıyor.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında olduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :