Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi

Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi

İsrail Başbakanı Netanyahu, tutuklu bulunan Bergusi'nin, merkez komite üyesi seçilmesini eleştirdi

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fetih Hareketi'nin genel kongre çalışmaları kapsamında halihazırda tutuklu bulunan Mervan Bergusi'nin, en fazla oyla merkez komite üyesi seçilmesini eleştirdi.

Netanyahu, Başkanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, kongre kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde en yüksek oyu alan tutuklu Bergusi'nin merkez komite üyesi seçilmesine işaret ederek, "Bergusi, onlarca İsrail vatandaşı ve masumun ölümüyle sonuçlanan terör eylemlerinin yöneticisi ve bir terör örgütünün lideri" ifadesini kullandı.

Bergusi'nin seçilmesinin, "Fetih tarafından yürütülen terör, tahrik ve tutuklu bir teröristi destekleme kültürüne bir delil" olduğunu belirten Netanyahu, Fetih Hareketi'nin sadece okullarda tahrik ya da "katillerin" isimlerinin cadde ve sokaklara vermekle kalmayıp onlara yönetim kadrosunda da yer verdiğini aktardı.

Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi çalışmalarına geçen salı günü başlamış ve kongrenin ilk günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas yeniden genel başkan seçilmişti. Merkez Komite üyelerinin belirlenmesi kapsamında geçen cumartesi yapılan seçimlerde en yüksek oyu alan tutuklu Bergusi komite üyesi, eşi Fedva Bergusi ise Devrimci Konsey üyesi olmuştu.

Mervan el-Bergusi, Filistin'deki 1987 İntifada Hareketi'nin önemli aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Filistin Fetih Hareketi'nde önemli görevler yürütmüş olan Bergusi, 2002'den bu yana İsrail'de tutuklu bulunuyor. İsrail, Bergusi hakkında 5 kez müebbet ve 40 yıl hapis cezası vermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :