Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi

Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın önerisi, hareketin siyasi programı oldu

RAMALLAH (AA) - Filistin'in Ramallah kentinde düzenlenen Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi'nin sona erdiği bildirildi.

Fetih yetkililerinden Abdullah el-Efrenci'nin okuduğu kapanış bildirisinde, Abbas'ın sunduğu ve "1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması için stratejik seçenek olarak barışa bağlı kalma, ulusal birlik hükümetinin kurulması, seçimlerin yapılması ve Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kaldırılması kanalıyla Filistin uzlaşısının sağlanması" konuları üzerinde yoğunlaşan önerinin, tartışıldığı ve hareketin siyasi programı olarak kabul edildiği belirtildi.

Abbas'ın önerisinde ayrıca, Filistin devletinin kökleştirilmesi, haklarının korunması ve İsrail'in işlediği suçların hesabını vermesi için uluslararası kurumlar nezdinde çalışmak, terörle mücadele ve bu alanda uluslararası ve bölgesel iş birliğine gitmek, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Bağlantısızlar Hareketi, Afrika Birliği, Avrupa Birliği ve diğer kurumlarla ilişkileri güçlendirmek, Ortadoğu'yu nükleer ve kitle imha silahlarından arındırmak ve Filistin devletinin kurumlarını özgürlükler, kuvvetler ayrılığı ve kanun egemenliği temelinde tesis etmek" maddeleri yer aldı.

Kongre kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde en yüksek oyu alan tutuklu Mervan el-Bergusi Merkez Komite üyesi, eşi Fedva Bergusi ise Devrimci Konsey üyesi oldu. Komite üyeliğine 6 yeni, 12 eski üye seçildi. Seçilmiş üyelerin yanı sıra Fetih, hareketin kurucu üyelerinden üçünü komitenin daimi şeref üyesi olarak tayin etti.

Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi çalışmalarına salı günü başlamış ve kongrenin ilk günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas yeniden genel başkan seçilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :