Fethiye'de ihale öncesi darp iddiası

Fethiye'de ihale öncesi darp iddiası

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde, belediyenin çay bahçesi ihalesine girmek isteyen kişi darbedildiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Ankara'da...

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde, belediyenin çay bahçesi ihalesine girmek isteyen kişi darbedildiğini öne sürerek şikayetçi oldu.

Ankara'da yaşayan esnaf Ramazan Akpınar, Fethiye Belediyesinin açtığı ihale için geldiği belediye binası önünde darbedilerek yaralandığını iddia etti.

Akpınar, yaptığı açıklamada, Ankara'da okul kantini işlettiğini, yazın eğitime ara verilmesi nedeniyle iş yeri kapandığında yaz aylarında bu bölgedeki çay bahçesi ihalelerine girdiğini anlattı.

Geçen yıl aynı ilçede tuvalet ihalesine de girmek istemesine rağmen belediyeye ait 2 şirket elemanlarınca engellendiğini ileri süren Ramazan Akpınar, "Belediye şirketi elemanları tarafından itilip kakıldım. Bazı kişiler tarafından ihaleye girmem engellendi. O zaman da davacı ve şikayetçi oldum." dedi.

Bazı yetkililerin kendisine "Siz Ankara'dan geliyorsunuz. Burada ne işiniz var? Buradaki insanlar ekmek yesin." dediğini öne süren Akpınar, "İhalelere buradaki halk da sokulmuyor. Sadece belediyenin yandaşları sokuluyor. Evraklarımı hazırlayıp ihaleye girmek için belediyenin önüne geldim. Belediyenin önünde yüzleri kapalı birkaç kişi üzerime saldırdı." iddiasında bulundu.

Ramazan Akpınar, yaşadığı olay nedeniyle Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile kendisini ihaleye sokmayan ve darbeden kişilerden şikayetçi olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili Fethiye Belediyesinden yapılan açıklamada ise ihaleyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığı, söz konusu kişilerle belediyenin ilgisinin olmadığı bildirildi.

Öte yandan, iddiayla ilgili savcılığın soruşturma başlattığı, polis ekiplerinin çevredeki iş yerlerine ait güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :