Fenerbahçe-Panathinaikos maçından notlar

Fenerbahçe-Panathinaikos maçından notlar

Yeni sezon çalışmaları kapsamında Yunan ekibiyle hazırlık maçı oynayan sarı-lacivertliler, 58 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı- Teknik direktör Pereira, 3-5-2 sistemini bu karşılaşmada da denedi


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, yeni sezon çalışmaları kapsamında Yunan temsilcisi Panathinaikos'la oynadığı hazırlık maçıyla 58 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı.

Yeni sezon öncesi 4. hazırlık maçını Panathinaikos karşısında yapan sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'nda en son 15 Mayıs'ta Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne karşı oynamıştı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yeni sezon öncesi ilk kez Kadıköy'de oynadıkları maçta yine 3-5-2 sistemini denedi. Düzce'de Topuk Yaylası Tesisleri'ndeki kamp döneminde takımına bu sistemi aşılamaya çalışan Pereira, diğer hazırlık maçlarında olduğu gibi Panathinaikos karşısında da 3-5-2 dizilişiyle takımını sahaya sürdü.

Sarı-lacivertli takımda savunmanın göbeğinde Simon Kjaer oynarken, sağ stoperde Hakan Çinemre, sol stoperde ise yeni transfer Roman Neustadter görev aldı. Fenerbahçe, 5'li orta sahanın sağında Şener Özbayraklı, solunda ise Hasan Ali Kaldırım oynadı. Pereira, orta sahanın ortasında ise Ozan Tufan, Salih Uçan ve Aatif Chahechouhe'ya forma verdi. Sarı-lacivertli takımın forvet hattını ise Emmanuel Emenike ile Jose Fernandao ikilisi oluşturdu.


- Van Persie kadroda yok


Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, kadroda yer almadı.

Sezon açılışından beri takımla çalışan Hollandalı forvetin özel program dahilinde güçlenme çalışması yaptığı için Panathinaikos maçı kadrosuna dahil edilmediği öğrenildi.

Öte yandan sakatlıkları bulunan Volkan Demirel, Volkan Şen, Mehmet Topal, Uygar Mert Zeybek ile yönetimin takım bulmasını istediği için antrenmanlarda yer almayan Diego Ribas hazırlık maçı kadrosuna dahil edilmedi.


- Salih Uçan 796, Emenike 419 gün sonra


Fenerbahçe'nin kiradan dönen futbolcularından Salih Uçan 796, Emmanuel Emenike ise 419 gün sonra Ülker Stadı'nda maça çıktı.

İtalya'nın Roma takımında geçirdiği 2 sezonun ardından Fenerbahçe'ye dönen Salih, Kadıköy'deki en son maçını 9 Mayıs 2014'te Kardemir Karabükspor'a karşısında oynamıştı.

Geride kalan sezonu Birleşik Arap Emirlikleri'nde El-Ein ve İngiltere'de West Ham United'da geçiren Emenike ise, sarı-lacivertli formayı Kadıköy'de en son 21 Mayıs 2015'te Bursaspor'a karşı oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında giymişti.


- Stat boş kaldı


Fenerbahçe'nin yeni sezon öncesi seyircisinin önüne çıktığı ilk maçta Ülker Stadı boş kaldı.

Sarı-lacivertli taraftarlar 100 ila 350 lira arasında değişen maçın biletlerine ilgi göstermeyince, karşılaşma adeta boş tribünlere oynandı. Karşılaşmayı yaklaşık 500 sarı-lacivertli taraftar takip etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :