Felluce'yi DAEŞ'ten geri alma operasyonu

Felluce'yi DAEŞ'ten geri alma operasyonu

Irak Savunma Bakanı Ubeydi: "Sivillerin, operasyon bölgesinde bulunması karşı karşıya kaldığımız en büyük sorun. Öncelikli hedefimiz, sivillerin can güvenliğini sağlamak"

BAĞDAT (AA) - Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, Felluce'yi kurtarma operasyonunda karşılaşılan en büyük zorluğun "sivillerin bölgede bulunması" olduğunu söyledi.

Ubeydi, Tikrit'te düzenlediği basın toplantısında, 23 Mayıs'ta başlatılan Felluce'yi kurtarma operasyonu kapsamında, Irak güçlerinin henüz bölgeye girememesine dair, "Sivillerin, operasyon bölgesinde bulunması karşı karşıya kaldığımız en büyük sorun. Öncelikli hedefimiz, sivillerin can güvenliğini sağlamak." dedi.

Tikrit'in kuzeyi ile Musul'un güneyine operasyon başlatacakları bilgisini paylaşan Ubeydi, terör örgütü DAEŞ'le mücadelede yeni cephe açacaklarını vurgulayarak, söz konusu operasyonlar için tam donanımlı güçlerinin bulunduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığına bağlı Birleşik Polis Teşkilatı Başkanı Şakir Cevdet de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ortak güçlerinin, her taraftan abluka altına aldığı Felluce merkezine girmek üzere olduğunu ifade etti.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri, 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Irak'ta 2014 yılında DAEŞ'in kontrolü altına aldığı ilk yer olan Sünnilerin yaşadığı Felluce, Musul'dan sonra örgütün elinde bulundurduğu ikinci büyük bölge olarak biliniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler