Faturanızın düşük gelmesini istiyorsanız kombinizi kapatmayın

Faturanızın düşük gelmesini istiyorsanız kombinizi kapatmayın

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, evlerde doğal gaz kullanımını daha verimli hale getirmek için izolasyonun önemine vurgu yapıyor.

Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, evlerde doğal gazı daha tasarruflu kullanmak için önemli ipuçları sunuyor. Enerji tasarrufuna odaklanmanın ilk adımının, binalarda etkili bir izolasyon sağlamak olduğunu belirten Bilir, bu sayede iç ortam sıcaklığının daha stabil bir seviyede tutulabileceğini ifade ediyor.

İzolasyonun doğru bir şekilde uygulandığı bir binada, yakıt kullanmadan önce dahi tasarruf sağlanabileceğini vurgulayan Bilir, konutlarda izolasyonun zaman içinde zorunlu hale geleceğini belirtiyor. İyi bir izolasyon sayesinde binaların ısı kaybının azalacağını ve dolayısıyla doğal gazın daha az kullanılacağını ifade ediyor.

Dr. Levent Bilir, doğal gaz kullanırken sıkça yapılan bir hataya da dikkat çekiyor. Genellikle kombiyi aralıklı olarak çalıştırmanın yakıt tasarrufu sağladığı düşünülse de, aslında kombinin ısıtmayı durdurduğu anlarda evin duvarlarının soğumasına neden olduğunu belirtiyor. Bu durumu engellemek için önerdiği çözüm ise kombiyi devamlı olarak düşük kademede çalıştırmak. Ancak son kademeye getirip sürekli çalıştırmamanın önemine de vurgu yapıyor.

Sonuç olarak, doğal gaz kullanımında izolasyonun yanı sıra kombiyi düşük kademede sürekli çalıştırmak, evlerde enerji tasarrufu sağlamak için etkili yöntemler arasında yer alıyor. Bu bilgiler, ev sahiplerine doğal gaz kullanımında daha verimli ve tasarruflu bir yaklaşım benimsemeleri konusunda yol gösterici olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.