Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mezuniyet Töreni

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mezuniyet Töreni

Üniversitenin 2015-1016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti- FSM Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duman:- "Bu yıl 14 bölüm ve programda toplam 740 öğrencimiz mezun olma durumunda. Bu sayıya lisa

İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet (FSM) Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, "Bu yıl 14 bölüm ve programda toplam 740 öğrencimiz mezun olma durumunda." dedi.

Üniversitenin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde konuşan FSM Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duman, bu yıl üniversitenin 3. mezuniyet törenini düzenlediklerini belirtti.

Üniversitesi hakkında bilgiler veren Duman, şu an 389 akademik 298 idari personelle toplamda 41 diploma programında 5 bin 150 öğrenciyle eğitime devam ettiklerini kaydetti.

Üniversitenin uluslararasılaşma konusunda yaptığı çalışmalara da değinen Duman, "Bu yıl 14 bölüm ve programda toplam 740 öğrencimiz mezun olma durumunda. Bu sayıya lisans üstü öğrencilerimiz dahil değil." dedi.

FSM Vakıf Üniversitesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin kuruluşunun sıradan bir üniversite kuruluşu gibi algılanmamasının gerekliliğine vurgu yapan Duman, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan bu 2 üniversite 1924 yılında Tevhidi Tedrisat Kanunu ile eğitim faaliyetlerine son verilen vakıfların eğitim ve öğretim faaliyetlerine uzunca bir kesintiden sonra modern bir yaklaşımla, üniversite kimliği çatısı altında yeniden başlaması anlamına gelmektedir.“ değerlendirmesinde bulundu.

Duman, "Siz sevgili öğrenciler ilk gününüzü hatırlayın. Şimdi mezun olan kişiler olarak buradasınız. Bu iki resmi bir araya koyup tartınız. Ne kadar bilgi donanımında olduğunuzu fark ediniz. Sizler alanında bilgi sahibi uzman bir kişi oldunuz." diye konuştu.

- Okul birincisi konuştu

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğrencisi Suna Erdem, okul birincisi olarak yaptığı konuşmada Van'dan göç eden işçi bir baba ile ev hanımı bir annenin 5 çocuğundan biri olduğunu dile getirdi.

Ailesiyle İstanbul'a göç ettiğindeki hedeflerini anlatan Erdem, Kur'an-ı Kerim'de bulunan İsra Suresi'nden "Biz, her bir insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık." ayetini hatırlattı.

FSM Vakıf Üniversitesi’nde aldığı eğitimin önemini anlatan Erdem, FSM Vakıf Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olduğunu ancak bu denli güçlü kadrolarla sadece eğitim değil, bir sonraki neslin kurucu üyesi olarak yetiştiklerini ifade etti.

Mezun olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını aktaran Erdem, mesleğiyle ilgili yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi. Erdem, şöyle devam etti:

"Mesleğimize ve icrasına dair tanımları düzenleyecek bir meslek yasası yok. Psikolog unvanı güvence altında değil. Psikologların haklarının gasp edilmemesi, mağdur olmaması için acilen bir meslek yasasına ihtiyacımız olduğunu Cumhurbaşkanımıza iletiyorum."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Besmele" yazılı hat hediye edildi

Törende konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı tarafından "Besmele" yazılı bir hat tablosu hediye edildi.

Bu yılki okul birincisi Suna Erdem de ismini mezuniyet kütüğüne çaktı. Daha sonra ise Erdem'e Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mezuniyet belgesi, plaket ve hediye takdim edildi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :