Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu yarın başlayacak

Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu yarın başlayacak

- Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Babuşçu: "Edirne ve Kırklareli'nin ev sahipliği yapacağı tura, yurt içi ve yurt dışından 200'e yakın sporcu katılacak"


KIRKLARELİ (AA) - Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu, yarın başlayacak.

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, makamında düzenlediği basın toplantısında, Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu günün yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek organizasyona Edirne ve Kırklareli'nin ev sahipliği yapacağını söyledi.

Babuşçu, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen turun yarın Edirne'den başlayacağını, 30 Mart Cuma günü de Kırklareli'nde sona ereceğini ifade etti.

Organizasyona katılacak bisikletçilerin çoğunluğunu yurt dışından gelecek sporcuların oluşturacağını dile getiren Babuşçu, şunları kaydetti:

"Tur, ilk kez Trakya'da düzenlenecek. Belki bu turu geleneksel hale getireceğiz. Tura ev sahipliği yapacak olmaktan da çok mutluyuz. İki ilimizin tanıtımı açısından da bu tur çok önemli. Edirne ve Kırklareli'nin ev sahipliği yapacağı tura, yurt içi ve yurt dışından 200'e yakın sporcu katılacak."

Yarışın ilk etabını 133 kilometrelik Edirne-Uzunköprü-Edirne parkuru oluşturacak. Bisikletçiler, organizasyonun ikinci gününde ise 136 kilometrelik Edirne-Havsa-Babaeski-Lüleburgaz-Kaynarca-Kırklareli parkurunda pedal çevirecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :