Fatih Erbakan’dan ittifak açıklaması: Durum netleşiyor

Fatih Erbakan’dan ittifak açıklaması: Durum netleşiyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti ile Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkanlığı adaylıkları konusunda gerçekleştirdikleri görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti ile büyük şehir belediye başkanlığı adaylıklarıyla ilgili gerçekleştirdikleri görüşmeler hakkında bilgi verdi. Erbakan, pazartesi günü yapılacak son görüşmenin ardından durumun netlik kazanacağını ifade etti.

Erbakan, aylık olağan il başkanları toplantısında yaptığı açıklamalarda, partisinin üye sayısının hızla arttığını belirterek, 2023 yılının son 4 ayında yüzde 40 büyüdüklerini ve üye sayısını 100 binden fazla artırdıklarını söyledi. YRP'nin üye sayısının 369.800'e ulaştığını dile getiren Erbakan, Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi olduklarını vurguladı.

YRP Genel Başkanı, 14 Mayıs 2023 seçimlerinin kendileri için bir başlangıç olduğunu belirterek, Millî Görüş belediyeciliği ile ahlaklı, faziletli, merhametli, liyakatli, dirayetli ve gayretli belediye başkanlarıyla "Ahlaklı Belediyecilik" anlayışıyla milletin yüzünü güldüreceklerini söyledi.

Asgari ücret konusuna da değinen Erbakan, son 19 yılda asgari ücretin sadece 8 ay açlık sınırının üzerinde kaldığını belirterek, Türkiye'deki ekonomik zorlukları eleştirdi. Ayrıca, gıda enflasyonu konusunda da endişelerini dile getirdi.

YRP Genel Başkanı, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin olarak da açıklamalarda bulunarak, Yeniden Refah Partisi olarak bu katılıma hayır oyu vereceklerini ifade etti.

AK Parti ile yerel seçimlere ilişkin yapılan görüşmelerden henüz kesin bir sonuç çıkmadığını belirten Erbakan, Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkanlığı adaylıkları konusunda hedeflerinin olduğunu, ancak diğer iller ve ilçelerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirtti. Erbakan, toplantının ardından Mersin, Van, Bartın ve Uşak büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum