Faruk Dügen basın toplantısı düzenledi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi, 17 Temmuz Cuma günü yapılacak olan Konya İl Teşkilatı Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Faruk Dügen'le devam kararı aldı.
Genel Merkez tarafından yeniden İl Başkanlığına önerilen AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, ''Sayın Başbakanımız dün genel merkeze 3 adayı davet ederek, bizimle teker teker görüştü. Benimle devam etme kararı aldıklarını tebliğ ettiler'' dedi.
Dügen, bazı Konya Milletvekilleri, partisinin ilçe başkanları ve merkez ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Konya Bera Otel'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti 3. Olağan İl Kongresi çalışmalarının bir süredir devam ettiğini söyledi.
''Geldiğimiz son nokta itibariyle, Sayın Başbakanımız dün genel merkeze 3 adayı davet ederek, bizimle teker teker görüştüler, daha sonra hepimizi çağırarak Konya İl Kongresine tek listeyle gitmek arzusunda olduklarını belirttiler. Benimle devam etme kararı aldıklarını tebliğ ettiler'' diyen Dügen, şunları kaydetti:
''Ben kendilerine bu teveccühleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi AK Parti İl Teşkilatında kuruculardan biriyim ve 8 yıldır her kademede görev yapıyorum. 2 yıldır da il başkanıyım, görevdeyken 2 büyük seçim yaptık. 31 ilçe kongresini tamamladık, il teşkilatını kongre sürecine kadar getirdik, bize teveccüh gösteren AK Parti yetkilileri, milletvekilleri ve ilçe başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum.
Adaylıktan çekilme kararım, acele değildi, sürecin getirdiği bir şeydi. Şimdi geriye değil, ileriye bakmak zorundayız. Diğer adayların da destek vermesiyle Başbakanımızın talimatları oldu, bizim kalbimiz gönlümüz herkese açıktır. AK Parti Türkiye'nin en büyük partisidir, gönlü herkese açıktır. Biz bir ve beraberiz. AK Parti teşkilatları her zaman doğrudan yana olur, birlik beraberliğin devam edeceğine inanıyoruz.''
Dügen, yönetimdeki bazı arkadaşlarının mazeret göstererek yeniden listeye girmek istemediklerini, onların yerine gelecek kişilerin Cuma gününe kadar belirleneceğini, genel çalışma prensiplerine uygun herkesle seve seve çalışabileceklerini sözlerine ekledi.
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ise Türkiye'de örnek olacak şekilde il kongresini tamamlamak durumunda olduklarını ifade etti.
''Biz AK Partinin sadece çok oy aldığı bir şehir değil, aynı zamanda AK Parti politikalarının belirlendiği şehir olma iddiasında olan bir kentiz'' diyen Güçlü, ''Bizim kongre öncesinde yaşadığımız hadiseler çok kırıcı, üzüntü verici, yıpratıcı olmadı. Konuyla ilgili Konya milletvekillerinin ilk değerlendirmesi, 'genel merkezin bir değişim kararı yoksa, Faruk Bey'le devam' yönünde oldu. Burada özellikle gazeteci arkadaşlarıma söylemek istiyorum, bu gelişmeleri mikroskobun altına alıp çok fazla incelemeye gerek yok. Bu kongreden güçlenerek çıkacağız, kongreye tek listeyle gideceğiz'' şeklinde konuştu.