FARC lideri Timochenko'nun tedavisi Küba'da devam edecek

FARC lideri Timochenko'nun tedavisi Küba'da devam edecek

BOGOTA (AA) - Kolombiya'da birkaç gün önce hastaneye kaldırılan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) Timochenko adıyla bilinen lideri Rodrigo Londono'nun...

BOGOTA (AA) - Kolombiya'da birkaç gün önce hastaneye kaldırılan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) Timochenko adıyla bilinen lideri Rodrigo Londono'nun tedavisi, Küba'da devam edecek.

Barış anlaşmasının uygulama organlarından Yüksek Barış Komisyonu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Londono'nun tedavisinin Küba'da devam etmesi için hükümetin izin verdiğini, güvenlik ve tedavi masraflarının da bu ülke tarafından karşılanacağını duyurdu.

Örgütün Başmüzakerecisi Ivan Marquez, sosyal medya hesabından, anlaşmanın garantör ülkelerinden Norveç'in Bogota Büyükelçisi Johan Vibe'nin, Londono'yu tedavi gördüğü hastanede ziyareti sırasında çekilen fotoğrafları paylaştı.

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende'nin de Londono'yu telefonla aradığını aktaran Marquez, FARC liderinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Londono, 2 Temmuz'da şiddetli göğüs ağrısı, baş dönmesi ve çarpıntı şikayetiyle Villavicencio'daki hastanenin acil servisine kaldırılmıştı. Timochenko ismiyle bilinen FARC lideri, daha sonra sağlık durumunun iyiye gittiğini sosyal medya hesabı aracılığıyla duyurmuştu. Londono mart ayında yine Küba'da enfarktüs nedeniyle bir süre tedavi görmüştü.

Rodrigo Londono, Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’la Mesetas kenti kırsalındaki La Guajira toplanma alanında FARC’ın silahlarının tamamının teslim alındığı törene katılmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :