"Fan Club Geleneksel Bursaspor Gecesi"

"Fan Club Geleneksel Bursaspor Gecesi"

Bursaspor Başkanı Ay:- "İkinci yarıda en iyi 5-6 takımdan biriyiz. Eğer başarıyı böyle devam ettirirsek Avrupa'ya gitme şansımız da açılabilir. İnşallah başarılı olur Avrupa'ya da gideriz"- "Bizden bu sene çok pahalı transfer beklemeyin. Belki araya bir t

BURSA (AA) - Bursaspor Başkanı Ali Ay, ikinci yarıdaki en iyi 5-6 takımdan biri olduklarını ve bu başarıyı sürdürürlerse Avrupa'ya gitme şanslarının açılabileceğini söyledi.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bir otelde gerçekleştirilen "Fun Club Geleneksel Bursaspor Gecesi"nde Bursaspor yönetimi ve fan kulübü üyeleri bir araya geldi.

Kulüp Başkanı Ay, burada yaptığı konuşmada, adaylığı ile ilgili süreçten ve kulübün o dönemdeki borçlarından bahsetti. Ay, yalnızca kendilerinden bir önceki dönemi değil, daha öncekileri de kastettiğini vurgulayarak, "Bu işin bir finans tarafı var. Eğer sizin 60 milyonluk geliriz varsa bunu karşılığında 150-200 milyon harcıyorsanız bu yönetmek değildir. Bu tamamıyla çok sevdiğimiz Bursasporumuzu batırmak demektir. Şu anda borç 270 milyon deniliyor ama ben tabi tüm gün hesaplar ile uğraşıyorum. Bizim sadece bu ay ödeyeceğimiz stopaj ve vergiler 3 milyon 700 bin TL. Bu paralarla dönen kulüpler var" ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği'ndeki bazı arkadaşlarıyla ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini aktaran Ay, şunları kaydetti:

"Orada herkes kendi kulübünden bahsetti. Beş veya 6 kulüp haricinde tüm kulüpler borç batağında. Toplam borç rakamı 4,2 milyar TL. Spor bakanımız, TFF ve Kulüpler Birliği bir taslak hazırlıyorlar. Bu taslak ile 3 kamu bankası birleşecek ve kulüplere uzun vadeli kredi vereceklerdi ama Cumhurbaşkanımız böyle bir olaya sıcak bakmadığını belirtti. Neticede bu para milletin parası."

Kulübün sportif başarılarına da değinen Ay, Hamza Hamzaoğlu'nun takımı toparladığını belirtti. Batalla'nın önceki yönetim tarafından alındığını ancak parasını kendilerinin ödediğini vurgulayan Ay, "Sonra Deniz ve Jem Paul Karacan'ı aldık. İkinci yarıda en iyi 5-6 takımdan birisiyiz. Eğer biz başarıyı böyle devam ettirsek Avrupa’ya gitme şansımız da açılabilir. İnşallah başarılı olur Avrupa'ya da gideriz" değerlendirmesinde bulundu.

- "İsim hakları ve locaları satarsak 60-65 milyon lira kulübe geliyor"

Ali Ay, Bursalı sanayicilere hitaben, "Ben 'loca alın, isim hakkı alın.' derken kendi cebime bunu istemiyorum. Bursaspor hepimizi ortak paydası, değeri. Bursaspor kazanınca hepimiz mutlu oluyoruz. Yenilince de hepimiz üzülüyoruz. Tüm sanayicilerimize sesleniyorum. Lütfen Bursaspor'u geri çevirmeyin. Bursaspor'a gerekli yardımları yapın. İsim hakları ve locaları sattığımız takdirde 60-65 milyon lira gibi bir rakam kulübe geliyor. Bu bizi uçurur. Belediye başkanımıza buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum. Benzin istasyonları projesini de gerçekleştirirsek Bursaspor düzlüğe çıkacaktır."

Eski yönetime, voleybol takımlarının kendi liginde şampiyon olmasıyla ilgili teşekkür eden Ay, aynı başarının basketbol takımında da yakalanacağına inandıklarını söyledi.

- "Bizden bu sene çok pahalı transfer beklemeyin"

Ay, kulübün içinde bulunduğu mali durumdan da bahsederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim olmazsa olmazlarımdan bir tanesi de altyapı. Altyapı Bursaspor’un kurtuluşu. Biliyorsunuz şampiyon olduğumuz sene altyapıdan 4-5 futbolcumuz vardı. Ali Turan kardeşimiz de çok uğraş veriyor. Seneye inşallah ilkokul, ortaokul ve lise düşünüyoruz. Bizim insanımız futbola para vermez ama hayır işi olduğu zaman herkes destek olur. Hayırseverlerden kesinlikle eminim. Hocamız da altyapıya önem veriyor. Tam kendime göre hoca buldum. Mali tabloyu o da çok iyi biliyor. Bizden bu sene çok pahalı transfer beklemeyin. Belki araya bir tane sıkıştırılabilir. Ben öncelikle mali tabloyu düşünmek zorundayım. Bizim harcayacağımız en fazla 50 milyon liradır."

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu da Bursa'da çok güzel bir ortamla karşılaştığını ve buna layık olarak, başarılı olmaları gerektiğini belirtti.

Bursaspor'un kulüp olarak iyi bir uyum içinde olduğuna işaret eden Hamzaoğlu, takımın eski Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile ilgili, "İyi bir kadromuz vardı fakat zamana ihtiyacı vardı. Ertuğrul hocamızı saygıyla selamlamak istiyorum. Çok önemli bir şampiyonluk kazandıran bir isim ve bize de örnek oldu. Televizyonda bir sahnede gördüğümde üzülmüştüm. Ama bazen her şeyi iyi yapmak istersiniz ama sonuçlar istediğiniz gibi gitmeyebilir. Bu sene de Ertuğrul hoca bunu yaşadı. Kendisi ile görüştüm. 'Teklif var ne diyorsun?' dedim, 'Hiç çekinmeden büyük gönül rahatlığı ile gidebilirsin. Bursa çok güzel, insanlar çok iyi. Çalışma ortamı çok iyi. Başarılı olabileceğin bir yer.' dedi. Söylediğinden çok daha iyi bir ortamla karşılaştım. Kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Mevcut kadroyla biraz daha iyisini yapmaya çalıştıklarını aktaran Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Hem kısa hem uzun vadeli planlarımız var. Sık sık oturup konuşuyoruz. Birlikte bir yol haritası çizdik ve birlikte yol alacağız inşallah. 'Mali anlamda kulübümüzü düzlüğe çıkartabilmek.' Kafamızın üstünde giyotin olmadan sportif başarıları daha rahat yakalayabiliriz. Biz ne kadar önce yakalayabilirsek onu yakalamak istiyoruz. Kulübün içinde bulunduğu durumu göz ardı etmeyeceğiz. Bursaspor'u zarara uğratacak en ufak bir olayın içinde olmayacağız."

Bursaspor 2. Başkanı ve Bursa Fan Club Başkanı Ali Ademoğlu ise faaliyetlerinden bahsetti. Ademoğlu ayrıca, vefat eden Burspor TV spikeri Erhan Tamiş'e Allah'tan rahmet diledi.

Geceye CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :