Fahrettin Koca’yı tanımadığımız günlere dönüyoruz! Vaka sayısı...

Fahrettin Koca’yı tanımadığımız günlere dönüyoruz! Vaka sayısı...

Sağlık Bakanlığı günün koronavirüs tablosunu paylaştı. Ardından Sağlık Bakanı'nın sosyal medya hesabından gece yarısı yapılan "Fahrettin Koca’yı tanımadığımız günlere dönüyoruz :) Bugünkü vaka sayısı: 5.609" paylaşımı gülümsetti

Sağlık Bakanlığı, 10 Nisan 2022 Koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını duyurdu. Buna göre son 24 saatte 32 kişi korona nedeniyle hayatını kaybetti, tespit edilen yeni vaka sayısı ise 5 bin 609 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yarısı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fahrettin Koca’yı tanımadığımız günlere dönüyoruz :) Bugünkü vaka sayısı: 5.609" ifadelerini kullanarak 'salgın' vurgusunun bitiş sinyallerini de verdi.

İyileşen hasta sayısı 7 bin 315
Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Nisan’da açıklanan 24 saatlik verilere göre, 5 bin 609 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 32 oldu. Bir günde toplam 172 bin 461 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 7 bin 315 olarak kaydedildi.

Aşılama verileri

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloya göre en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,39 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,11 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 211 bin 194’e yükseldi.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılamada Şanlıurfa başı çekiyor

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.