Ezher'den Irak Dışişleri Bakanı Caferi'ye tepki

Ezher'den Irak Dışişleri Bakanı Caferi'ye tepki

Mısır'daki Ezher Kurumu:- "Caferi'nin, terör örgütü olarak sınıflandırılan örgütlerin faaliyetlerini öven açıklamalarını kınıyor ve bundan duyduğumuz derin üzüntüyü dile getiriyoruz"

KAHİRE (AA) - Mısır'daki Ezher Kurumu'nun, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Ceferi'nin, Hizbullah ve Haşdi Şabi'yi destekler mahiyetteki açıklamalarının kınandığı bildirildi.

Ezher tarafından yapılan yazılı açıklamada, Caferi'nin başkent Kahire'de gerçekleşen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında yaptığı ve "Haşdi Şabi ile Hizbullah'ın terör örgütü olarak sınıflandırılmasına karşı çıkan" açıklamasının tepkiyle karşılandığı ve kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "Caferi'nin, terör örgütü olarak sınıflandırılan örgütlerin faaliyetlerini öven açıklamalarını kınıyor ve bundan duyduğumuz derin üzüntüyü dile getiriyoruz" ifadesi kullanıldı.

DAEŞ ve mezhep temelli milis güçler gibi tüm silahlı terör örgütlerinin suç eylemlerinin durdurulması çağrısının yapıldığı açıklamada, ılımlı Şii mercilerden, bu milislerin Sünnilere karşı işlediği cinayetleri yasaklayan fetva çıkarması istendi.

Caferi açıklamasında, Hizbullah ve Haşdi Şabi milislerinin terör örgütü olarak tanımlanmasıyla ilgili olarak "Bu sadece Irak'taki milislere değil tüm dünya ülkelerinin ve devrimlerin benimsediği direniş mefhumuna yapılmış bir saldırıdır" ifadesini kullanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler