Ezgi Apartmanı'nın yıkımında korkunç şüphe: Kolon yok muydu?

Ezgi Apartmanı'nın yıkımında korkunç şüphe: Kolon yok muydu?

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinde yıkılan Ezgi Apartmanı davası mayıs ayında görülecek. Pastane işletmecilerinin avukatı, binanın yıkılmasına sebep olan gerçek suçluların ortaya çıkması için farklı üniversitelerden bilirkişi raporları talep ediyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde yıkılan Ezgi Apartmanı ile ilgili dava mayıs ayında görülecek. Binanın taşıyıcı kolonlarının pastane işletmecileri tarafından kesildiği iddiasıyla ilgili süren davada, avukat Mesut Çakar gerçek suçluların ortaya çıkarılması için mücadele ediyor.

Çakar, "Duruşmada fenni mesulün de söylediği gibi kolon olmayan bir binada kolon kestiği iddiasıyla biz aylardan beri linç kampanyası yiyoruz. Haksız yere hiç kimsenin cezalandırılmasını istemiyoruz ama bu binanın yıkılmasına kim sebebiyet verdiyse, kimin kusuru var ise onun da cezalandırılmasını ilk gün olduğu gibi şu anda bunu istiyoruz" dedi.

Ezgi Apartmanı'nın yıkımında korkunç şüphe: Kolon yok muydu?

Binanın taşıyıcı sistemlerinin perde beton duvar üzerine projelendirildiğini vurgulayan Çakar, binada herhangi bir kolon olmadığını belirtti. Ayrıca, müteahhitin hatalı beton değerleri, kaçak katlar ve statik projede hatalar olduğunu da dile getirdi.

Davanın en önemli noktalarından biri olan bilirkişi raporlarına da değinen Çakar, farklı üniversitelerden raporlar alınması gerektiğini ve gerçek suçluların ortaya çıkarılması adına bu raporların önemli olduğunu ifade etti.

Ezgi Apartmanı'nda uzun yıllar görev yapmış olan Hüseyin Koca da, "Hiçbir zaman biz bu binanın taşıyıcı ve yıkımına sebep verecek bir şey yapmadık. Bu binanın yarısı bu iş yeri sahiplerinin. Yapar mı sizce?" diyerek suçlamaları reddetti.

Ezgi Apartmanı'nın yıkımında korkunç şüphe: Kolon yok muydu?

Dava sürecinde adaletin mahkeme salonlarında arandığını vurgulayan Çakar, sosyal medyada yapılan algı operasyonlarının haksız yere linç kampanyalarına sebep olduğunu belirtti.

Bu bilgiler ışığında, Kahramanmaraş'ta yaşanan Ezgi Apartmanı davasında gerçeklerin ortaya çıkması için mücadele devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.