Ezgi Apartmanı davasında flaş gelişme

Ezgi Apartmanı davasında flaş gelişme

Kahramanmaraş'ta Yıkılan Ezgi Apartmanıyla İlgili Prof. Dr. Av. Ersan Şen'den Açıklama: "Perde Duvar Yok"

Prof. Dr. Av. Ersan Şen, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde yıkılan Ezgi Apartmanı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şen, yapılan savunmada, "Binada kaçak katın bulunduğu, bunun binaya yük eklediği ve binanın statik yapısını bozduğu açıktır. Binanın taşıma sistemi kolon sistemi değil, perde beton/duvar sistemi üzerine yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Ezgi Apartmanı davasında flaş gelişme

Şen, yapılan tadilatlarda perde duvarın kesilmediğini vurgulayarak, "İki dükkan arasında perde duvarın olmadığını ifade eden Av. Şen, bu durumda dükkanların birleştirilirken binanın taşıyıcı sisteminin unsuru olan perde duvara zarar verilmediği açık, statik proje de bunu doğruluyor" şeklinde konuştu.

Ezgi Apartmanı davasında flaş gelişme

Ayrıca, Av. Şen, yapılan tadilatların incelenmesi ve hangisinin gerçekten binanın yıkılmasına neden olduğunun tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Bu nedenle kapsamlı bir bilirkişi raporu alınması gerektiğini vurguladı.

Ezgi Apartmanı davasında flaş gelişme

Son olarak, Şen, sosyal medyada yapılan yargısız infazların yerinde olmadığını ve dosyada yapılan tadilatların binanın yıkılmasına sebebiyet vermediğini savundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.