Eyüpsultanlı öğrencilerden Suriyeli çocuklara yardım

Eyüpsultanlı öğrencilerden Suriyeli çocuklara yardım

Eyüpsultan'da bulunan 4 okulun öğrencileri, "Bizim Gökkubbemiz" projesi kapsamında topladıkları, bin 500 öğrencinin kıyafet ve kırtasiye ihtiyacını karşılayacak 98 koliden oluşan yardımı, Suriye'nin Çobanbey ilçesinde yaşayan öğrencilere gönderdi

İSTANBUL (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 23 il ve bu illere bağlı 110 ilçenin katılımıyla hayata geçirilen "Bizim Gökkubbemiz" projesi kapsamında toplanan, bin 500 öğrencinin kıyafet ve kırtasiye ihtiyacını karşılayacak yardımlar, Suriye'nin Çobanbey ilçesine gönderildi.

Hazırlanan kolilerin yollanması dolayısıyla Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir tören düzenlendi. Burada AA muhabirine açıklamalarda bulunan Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, daha önce de İçişleri Bakanlığıyla yapılan ortak bir projede Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen 200 öğrenciyi Eyüpsultan'da misafir ettiklerini söyledi. Gelen öğrencileri Eyüpsultanlı öğrencilerin evlerinde ağırladıklarını belirten Öğütçü, "Geçen seneki projede bu misafir öğrencilerimizi İstanbul'da gezdirdik. Yeme içme ve barınma gibi ihtiyaçlarını giderdik." dedi.

Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Bizim Gökkubbemiz" projesi kapsamında Suriyeli çocuklar için yardım çalışması başlattıklarını dile getiren Öğütçü, şöyle konuştu:

"Bu proje kapsamında bize Kilis düştü. Kilis'ten il ve ilçe milli eğitim müdürleri ilçemizi ziyaret etti. Aynı şekilde biz de onları İstanbul'da ağırladık. Çok güzel bir kaynaşma oluştu. Öğrencilerimiz de Kilis'e giderek oradaki okulları ziyaret etti. Öğrencilerimiz oradaki öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti gözleri ile gördüler, nelere ihtiyaç olduğunu fark ettiler. Dönüşte bir kampanyayı başlattılar. Ağırlıklı giysiden oluşan ve kırtasiye malzemesi de içeren 98 koli topladılar. Kampanyaya Eyüpsultan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Alibeyköy Ortaokulu, Alibeyköy Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi ve Eyüp İMKB Mesleki Teknik Eğitim Anadolu Lise öğrencileri katıldı. Kolilerimiz Kilis'teki Elbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştırılacak. Oradan da Suriye'nin Çobanbey ilçesindeki yardıma muhtaç çocuklara dağılacak."

Öğütçü, öğrencilerin topladığı elbiselerin yeni ve kırtasiye malzemelerinin ise ilkokul çağındaki çocuklara yönelik olduğunu kaydederek, Alibeyköy Ortaokulu öğrencilerinin Suriyeli çocuklara ayrıca Ramazan ayının 15'nden sonra bayramlık yollayacağını ifade etti.

- "Çorbada bizim de tuzumuz olsun bu çalışmaya dahil olduk."

Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Sena Altaş, 7 arkadaşının Kilis'i ziyaret etmesinden ardından orada gördüklerini anlatmaları sonucu bu projeye dahil olduklarını söyledi.

Proje kapsamında okuldaki tüm arkadaşlarının seferber olduğunu belirten Karayıldız, "Amacımız oradaki kardeşlerimizi anlamak ve elimizden gelen ufak da olsa bir yardım toplamaktı. 98 koli topladık. Çorbada bizim de tuzumuz olsun diye bu çalışmaya dahil olduk. Arkadaşlarımızdan, akrabalarımızdan, ailemizden para alarak bu kıyafet ve kırtasiye malzemelerini aldık." ifadelerini kullandı.

Aynı okuldan 12. sınıf öğrencisi Esma Karayıldız da bu proje kapsamında çok kişiden yardım ve destek aldıklarını belirterek, katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Suriyeli öğrencilerin zor durumda olduklarını bildikleri için çalışmaya dahil olduklarını dile getiren Karayıldız, "Onlar mutlu olsunlar diye elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık ve çalışmaya da devam eedeceğiz." dedi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :