Eyüpsultan'da "Organik Pazar" açıldı

Eyüpsultan'da "Organik Pazar" açıldı

Pazar her cuma Göktürk Mahallesi Çamlık Caddesi'nde kurulacak

İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan Göktürk Mahallesi'nde her cuma sağlıklı ürünlerin üretim ve tüketiminin teşvik edilmesi amacıyla "Organik Pazar" kurulacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Göktürk Mahallesi Çamlık Caddesi'nde kurulan pazarın açılışını Belediye Başkanı Remzi Aydın gerçekleştirdi. Pazar alanında organik üretim belgesine sahip pazarcılar tezgah açıp ürünlerini satabilecek.

Aydın, açılıştaki konuşmasında, işlenmiş ürünlerin yaygınlaşmaya başladığı günümüzde organik ürün tüketiminin önem kazandığını vurguladı. Pazarda yüzde yüz organik ürün satılacağını belirten Aydın, "Sağlıklı beslenme adına çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Aydın açılışın ardından hem alışveriş yaptı hem de esnafla sohbet ederek ürünler hakkında bilgi aldı.

İlçede perşembe semt pazarı, pazar sosyete pazarı olarak kullanılan alan cuma organik pazar olarak kullanılacak. Türkiye'nin dört bir yanında üretilen organik ürünlerin satılacağı pazarda zeytinyağından cevize, sebzeden peynire, organik kozmetik ürünlerden bebekler için ek gıdalara kadar birçok ürün vatandaşların beğenisine sunuluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :