Eymir'de dar gelirli ailelere toplu konut

Eymir'de dar gelirli ailelere toplu konut

YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesine bağlı Eymir Belediyesi, dar gelirli aileler için 29 adet toplu konut yaptırıyor. Eymir Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, AA...

YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesine bağlı Eymir Belediyesi, dar gelirli aileler için 29 adet toplu konut yaptırıyor.

Eymir Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldedeki konut sıkıntısını çözecek proje için halkın da gönüllü çalışıp, kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

Mertoğlu, 3+1 konutların 100 metrekare olduğunu, önlerinde bahçeleri de bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Beldemiz, Sorgun’un en eski kasabasıdır. Göç oranımız diğer beldelere bakarak daha azdır. Beldemizde dar gelirli birçok aile var. Onların şu an ikamet ettiği konutlar, çok uygun değil. Bu nedenle bir proje hazırladık. Belediyemizin özkaynaklarından finanse ettiğimiz projede 5 bin metrekare arsa üzerine 100’er metrekarelik 29 konut yaptırdık. Konutlarımızı maliyetine dar gelirli ailelere veriyoruz. Onlar da ellerinden geçtikçe uygun taksitlerle ödemelerini yapıyor. Bazı vatandaşlar, konutların çabuk bitmesi için inşaatta bizzat çalıştı. Konutların, elektrik, su, kanalizasyon gibi alt yapıları tamamlandıktan sonra hak sahiplerine teslim edilecek. Borcunu bitirenlere de tapuları verilecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :