EXPO 2016 Antalya'ya övgü

EXPO 2016 Antalya'ya övgü

Uluslararası Bahçe Bitkileri Birliği Genel Sekreteri Briercliffe:- "EXPO 2016 Antalya'da çocukları doğadan keyif alırken görmek çok güzel"

ANTALYA (AA) - Uluslararası Bahçe Bitkileri Birliği (AIPH) Genel Sekreteri Tim Briercliffe, EXPO 2016 Antalya'ya gelen her yaştan insanın doğayla iç içe vakit geçirdiğini belirterek, "Çocukları burada doğadan keyif alırken görmek çok güzel." dedi.
Dünya EXPO'larının en üst denetim organı AIPH'nin genel sekreteri Briercliffe, 22 Nisan'daki resmi açılışın ardından EXPO 2016 Antalya sergi alanına gelerek çalışmaları ve ilerlemeyi yerinde inceledi.EXPO 2016 Antalya ile ilgili değerlendirme toplantısına katılan Briercliffe'ye, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, açılış sonrası gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Toplantının ardından yapılan alan gezisi sonrası değerlendirmelerde bulunan Briercliffe, EXPO'da ziyaretçileri eğlenirken gördüğü için mutlu olduğunu söyledi. Briercliffe, "İnsanlar burada eğleniyor, dinleniyor, bahçeleri geziyor ve bahçecilikten keyif alıyor. İşte tüm bunların hepsi EXPO." diye konuştu.
- "Ailem de burada ve çok güzel vakit geçiriyorlar"
EXPO 2016 Antalya'yı 3 çocuğu ve eşi ile gezdiğini ifade eden Briercliffe, şöyle konuştu;"Ailem de burada ve çok güzel vakit geçiriyorlar. İlgilerini çeken her yeri gezdiler. Dinozorları çok sevdiler. Farklı ülkelerin bahçelerini gezerek farklı kültürleri gördüler. Farklı kostümler giyen insanları tanıdılar. Gerçekten çok mükemmel zaman geçirdiler. Burası aileler için gerçekten çok harika bir yer. Antalya'ya gelen ziyaretçiler burayı mutlaka gezi programına almalı. Antalya’da yaşayan insanlarsa çok şanslı çünkü onlar için burası yanı başlarında."EXPO 2016 Antalya'da en çok ülke bahçelerini beğendiğini vurgulayan Briercliffe, bu bahçelerin çeşitliliğinin, farklı türdeki bitkileri ve farklı kültürden insanları tek bir mekanda görme şansı verdiğini kaydetti. EXPO 2016 Antalya'nın "Çiçek ve çocuk" temasına uygun olarak alanı her gün çok sayıda çocuğun ziyaret ettiğini duymaktan mutlu oluğunu anlatan Briercliffe, "Çocukları burada doğadan keyif alırken görmek çok güzel. Çocuklar dünyamızın geleceği. Çevre ve doğa geleceğin en kritik konularının başında geliyor bu nedenle çocukların doğayı tanıması ve anlaması çok önemli. Onları burada eğlenirken görüyorum ama ayrıca yetişkinler de burada çok eğleniyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :