Evlilik kredisinde kriterler belirlendi! İşte başvuru süreci ve aranacak şartlar

Evlilik kredisinde kriterler belirlendi! İşte başvuru süreci ve aranacak şartlar

Genç çiftlere yönelik faizsiz evlilik kredisi uygulamasının detayları açıklandı. İşte evlilik kredisi için istenen şartlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek gençlere yönelik faizsiz evlilik kredisi uygulamasının yeni yıldan önce hayata geçeceğini söyledi. Göktaş, “Tüm çalışmalarımızı tamamladık. Bütün kriterleri oluşturduk. Top Meclis’te” dedi.

Evlilik Kredisi Şartları ve Başvuru Süreci

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası için bütün altyapı hazırlıklarının yapıldığını belirterek, “Yönetmelik çıkaracağız. 18-27 yaş ve gelir kriteri var ama bunların hepsi Meclis’te görüşülecek. Belli suçlara bulaşmama kaydı aranacak. Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı eğitimlerine katılma şartı sunulacak. 2 yılı geri ödemesiz sıfır faizli 4 yıl vadeli olacak. Deprem bölgesinde yaşama şartı aranacak. Pilot bölgeden başlama nedenimiz, deprem bölgesindeki gençlerimize destek sunmak, onlara moral motivasyon olmak. Uygulamayı bir an önce de 81 ilde hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Kredi Alacak Çiftler İçin Diğer Şartlar

Öte yandan, edinilen bilgilere göre, gençlere evlilik kredisi verilmesinin şartları arasında, gelirin asgari ücreti aşmaması şartı da bulunacak. Ayrıca, çiftelerin resmi nikâhının bulunması ve ilk evlilikleri olması koşulu da aranacak.

Başvuru ve Geri Ödeme Prosedürleri

Eşlerden birisinin başvurusu yeterli sayılacak. Şehit ve gazi çocuklarına imtiyaz tanınacak. Başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Kurulacak Aile ve Gençlik Fonu’nun yönetimi, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın temsilcileri eliyle yapılacak. Aile Bakanlığı hazırlayacağı yönetmelikle usul ve esasları belirleyecek.

Bu altyapı ile çıkacak yönetmeliğe göre gençlere yönelik faizsiz evlilik kredisi almak için gereken şartlar şöyle olacak:

Yaş ve Gelir Şartı:
- 18-27 yaş arasında olmak.
- Gelir kriterlerine uymak (asgari ücret sınırını aşmamak).

Suç Kaydı:
- Belirli suçlara bulaşmama kaydı aranacak. (Detayları yönetmelikle belirlenebilir.)

Eğitim Şartı:
- Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı eğitimlerine katılma şartı.

Kredi Koşulları:
- 2 yıl geri ödemesiz.
- Sıfır faizli.
- 4 yıl vadeli.

Konum Şartı:
- Deprem bölgesinde yaşama şartı aranacak.

Medeni Durum:
- Çiftelerin resmi nikâhının bulunması.
- İlk evlilikleri olması koşulu.

Başvuru ve İşlem:
- Başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.
- Kredi geri ödenmediği takdirde yasal işlem yapılacak.

Özel İmkanlar:
Şehit ve gazi çocuklarına imtiyaz tanınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler