Evlilik yıl dönümlerini dört yılda bir kutlayacaklar

Evlilik yıl dönümlerini dört yılda bir kutlayacaklar

Gaziosmanpaşa'da 7 çift, evlilik yıl dönümlerini dört yılda bir kutlamayı göze alarak 29 Şubat'ta dünya evine girdi

İSTANBUL (AA) - Gaziosmanpaşa'da 7 çift, evlilik yıl dönümlerini dört yılda bir kutlamayı göze alarak 29 Şubat'ta evlendi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, belediye nikah sarayında düzenlenen törende, evlenen çiftlere nikah tarihinin 29 Şubat'a denk gelmesi nedeniyle, eşlerine dört yılda bir hediye almak yerine her gün hediye almalarını tavsiye etti.

Nikahı kıyılan çiftlerden Arzu Kır ve Devran Elmalı da 29 Şubat'ın tesadüfen denk geldiğini, bilerek seçmediklerini belirtti. İlk evlilik yıldönümlerinin dört yıl sonra olacağını ancak bu günün bir önemi olmadığını söyleyen Kır, "29 Şubat'ın dört yılda bir geldiğini biliyordum ama nikah tarihinin o gün olduğunu bilmiyordum ama evlilik yıl dönümümüzü 28 Şubat tarihlerinde kutlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Sevda Dalbudak ile dünya evine giren Ümit Şahin ise "Nikah günümüz dört yılda bir, herkesten farklı olsun, farklı kutlayalım, bizim için değerli bir gün olsun istedik” diye konuştu.

Gelin Dalbudak ise bugünü eşinin seçtiğini dile getirerek, "Kendi seçti. Ben de 'her ay kutlayacaksan kabul ediyorum' dedim. Bizim için aşk, sevgi, mutluluk daha önemli" ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta, nikah töreni öncesinde ise Gaziosmanpaşa'daki bir özel hastanede 29 Şubat'ta dünyaya gelen bebekleri ve ailelerini ziyaret eti. Usta, ziyaret sırasında ailelere bebek seti hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :