Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek? Kimler Evlilik Kredisinden Faydalanacak? Evlilik Kredisi Başvuruları Nereden Yapılıyor?

Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek? Kimler Evlilik Kredisinden Faydalanacak? Evlilik Kredisi Başvuruları Nereden Yapılıyor?

Gençlere Evlilik Kredisi 150 Bin Lirayı İlk Kim Kullanacak? Evlenecek çiftler Bu Haberi Bekliyor.

Aile ve Gençlik Bankası'ndan Gençlere Özel Evlilik Kredisi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Aile ve Gençlik Bankası'nın ilk adımı, yeni evlenecek genç çiftlere yönelik heyecan verici bir kredi paketi ile atılıyor. İlk etapta bu bankanın sunacağı kredi, gençlerin evlilik hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak.

Faizsiz Kredi Fırsatı

Aile ve Gençlik Bankası'nın sunacağı bu kredi, tam 150 bin Türk Lirası değerinde ve faizsiz olarak genç çiftlere verilecek. Kredi geri ödemesi, evlenen genç çiftlere büyük bir nefes aldıracak şekilde ilk iki yıl boyunca ödemesiz olacak. Geri ödeme süreci ise 5 yıla yayılacak.

kahramanmaras-depremi.jpg

Öncelik Deprem Bölgelerinde

Kredi paketi için öncelik, deprem riski taşıyan bölgelerde yaşayan vatandaşlara verilecek. Bu, özellikle depremin en fazla etkilediği Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illeri ile bazı ilçeleri kapsayacak.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Krediye başvurmak isteyen gençler, başvurularını hızlı ve kolay bir şekilde e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Kredi miktarı belirlenirken, kişilerin gelir durumu dikkate alınacak. Başvuru için geçerli yaş sınırı ise daha sonra açıklanacak.

Fon ile Desteklenen Bir Banka

Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan temsilciler tarafından oluşturulacak bir banka olacak. Bu banka, fon benzeri bir yapıya sahip olacak. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü, Aile ve Gençlik Bankası fonuna aktarılacak. Projelerin hayata geçirilmesine göre fon payları artırılacak.

Kademeli Olarak Türkiye Geneline Yaygınlaşacak

Başlangıçta depremin en fazla etkilediği bölgelerde uygulamaya başlayacak olan Aile ve Gençlik Bankası, kademeli olarak diğer deprem riski taşıyan illere ve nihayetinde Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. İlk etapta sunulan 150 bin liralık kredi miktarı, ilerleyen yıllarda artırılacak.

Aile ve Gençlik Bankası'nın bu kredi paketi, genç çiftlerin hayatlarını bir araya getirme ve yeni bir ev kurma yolundaki ilk adımlarını atmalarına destek olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.