Evlat nöbetinde mutlu son! İkna yoluyla teslim olan PKK’lı ailesiyle buluşturuldu

Evlat nöbetinde mutlu son! İkna yoluyla teslim olan PKK’lı ailesiyle buluşturuldu

HDP'nin Şırnak İl Binası öndeki evlat nöbeti tutan ailelerden Emine ve Ömer Üstek'in evladına kavuşması 42. haftada gerçekleşti. Buluşmaya teslim olan Metin Ü'nün anne, baba ve iki abisi katıldı.

HDP Şırnak İl Başkanlığı binası önünde eylem yapan ailelerden anne Emine Üstek ve baba Ömer Üstek, yıllardır süren mücadeleleri sonucu oğulları Metin'e kavuştu

Şırnak’ta polisin ikna çalışması sonucu teslim olan terörist Metin Ü. ailesiyle buluşturuldu.

Şırnak’ta Emniyet Müdürlüğünün ikna çalışması sonucu güvenlik güçlerine teslim olan terörist, ailesiyle bir araya geldi. Şırnak’ta terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlarla huzur ve güveni tesis eden güvenlik güçleri, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerle de görüşerek evlatlarına kavuşmaları için yoğun çaba sarf ediyor.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerince yürütülen çalışmayla 7 yıl önce terör örgütü PKK'ya katılan M.Ü.'nün terör örgütünden kaçarak, Habur Kara Hudut Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olması sağlandı. M.Ü., işlemlerinin sürdüğü Şırnak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ailesiyle buluşturuldu. M.Ü., yıllar sonra annesine sarıldı. Buluşma sırasında duygulu anlar yaşandı. Anne fenalaştı, sağlık ekipleri müdahale etti. Teröristin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

HDP'nin Şırnak İl Binası öndeki evlat nöbetinde bulunan ailelerden Emine Üstek'in evladına kavuşması 42. haftada gerçekleşti. Buluşmaya anne, baba ve iki abi katıldı.

Bakan Soylu Üstek ailesiyle görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, anne Emine Üstek ve baba Ömer Üstek ile telefonda görüşerek tebrik etti. Soylu, "Bu mücadelede onların payı en yüksek noktadadır. Çünkü böyle bir direnç ancak annelerin direnci olur. Böyle bir düğümü ancak anneler çözer. Korkusuz, cengaver, cesaretli, hakikaten evladını muhafaza eden, onu korumak için her şeyi ortaya koyan büyük bir kahramanlık gösterdiler. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bundan sonrası da hayırlı olur. Biz sonuna kadar onlarla beraberiz" dedi.

u.jpguuuuuu.jpguu.jpguuuuuuuuu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.