Evkur Yeni Malatyaspor 5 hafta sonra kazandı

Evkur Yeni Malatyaspor 5 hafta sonra kazandı

- TFF 1. Lig'de deplasmanda Boluspor'u yenen sarı-siyahlılar, 5 hafta sonra 3 puan sevinci yaşadı


MALATYA (AA) - TFF 1. Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda Boluspor'u 5-1 yenerek, 5 hafta sonra galibiyetle tanıştı.

Sezona iyi bir başlangıç yapan ancak son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla taraftarını üzen sarı-siyahlılar, 16. haftada Boluspor'u deplasmanda farklı mağlup ederek moral buldu.

Boluspor karşısında iyi mücadele eden Evkur Yeni Malatyaspor, Eren Tozlu'nun 3, İrfan Başaran ve Michael Pereira'nın birer golüyle karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı.

Sarı-siyahlı takım, ligde son 5 haftada Eskişehirspor ve Göztepe'ye 2-0'lık skorlarla yenilirken, Bandırmaspor'a 1-0 mağlup oldu. Giresunspor ile Adana Demirspor maçlarından 1-1'lik beraberliklerle ayrılan Evkur Yeni Malatyaspor, kötü giden 5 haftada sadece 2 puan alabilmişti.

Boluspor karşısındaki farklı galibiyetle kötü gidişata "dur" diyen Malatya temsilcisi, devre arasına moralli girdi.

Teknik direktör İrfan Buz yönetimindeki Evkur Yeni Malatyaspor, 16 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı, 30 puan toplayarak ikinci sırada yer aldı.


- Deplasmanda en çok puan toplayan takım


TFF 1. Lig'de lider Göztepe'nin 1 puan gerisinde yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, geride kalan 16 haftalık süreçte en iyi deplasman performansı gösteren takım oldu.

Sarı-siyahlılar, dış sahada oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, bir beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 13 puan topladı. Rakip ağları 13 kez havalandıran Evkur Yeni Malatyaspor, kalesinde 10 gol gördü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :