"Evet" ve "Hayır"ın gerekçelerini yana yana anlatıyorlar

"Evet" ve "Hayır"ın gerekçelerini yana yana anlatıyorlar

Eskişehir'in lastikli araç trafiğine kapalı en işlek caddelerinden İsmet İnönü'de çadır kuran siyasi partiler halk oylamasına ilişkin çalışmalarını yan yana yürütüyor - AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Erdağ: - "Karşılıklı hoşgörü iç

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de halk oylamasına yönelik kampanyalarını aynı caddede beş metre arayla kurdukları çadırda yürüten farklı görüşteki siyasi partiler, vatandaşlara anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini aktarıyor.

Halk oylamasına yönelik çalışmalarına aylar önce başlayan siyasi partiler, kampanyalarına devam ediyor. Kentin lastik tekerlekli araçlara kapalı en işlek caddelerinden İsmet İnönü'de çadır kuran AK Parti ve CHP teşkilatları, broşür dağıtıyor ve neden "Evet" ya da "Hayır" dediklerini gerekçeleriyle anlatıyor.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Erdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı meydanda iki farklı çadırda çalışmaların yürütüldüğünü belirterek şöyle devam etti:

"Demokrasinin güzelliğini yaşıyoruz. Herkes fikirlerini net bir şekilde anlatmaya çalışıyor. Biz 'Evet' diyoruz. CHP milletvekili çıkıp 'Evet' çıkarsa denize dökerim' diyor. Böyle durumlarda demokrasi bitiyor. 'Evet' ve 'Hayır' fikrine her iki tarafın da anlayışlı olması gerekiyor. Bizler güçlü bir Türkiye için 'Evet' diyoruz. Bunu maddeler üzerinden halka anlatıyoruz. Elbette birileri de 'Hayır' diyecek. Tüm maddeleri okuyup anlattıklarımız kararından vazgeçip 'Evet' diyor. Karşılıklı hoşgörü içinde farklı görüşleri savunuyor olmamız kardeşliğimizi ortaya koyuyor." dedi.

CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Demir ise "Demokrasi ve özgürlük çerçevesinde yan yana 'Evet' ve 'Hayır' görüşümüzü vatandaşlarla paylaşıyoruz. Eskişehir bu anlamda çok güzel bir şehir." diye konuştu.

Herkesin inandığı, tercih ettiği fikre saygı duyulması gerektiğini dile getiren Demir, "Karşı tarafın savunduğu sistemde insanlar yok, sadece tek kişi var. Bununla birçok şeyi düzeltebileceklerini savunuyorlar. Peki 15 senedir neyi düzelttiler? Eleştirmek ve eleştirilmek gelişmemizi sağlayacaktır." görüşünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :