Evde çiçek sevenlerin bilmesi gerekenler

Evde çiçek sevenlerin bilmesi gerekenler

Kış aylarında çiçek bakımında hava durumunun önemli bir etken olduğunu belirten çiçekçiler kış türleri hakkında bilgiler verdi.

Kış aylarına girişle birlikte çiçek bakımı önem kazanıyor. Eskişehir'de çiçekçilik işiyle uğraşan Ahmet Köylü, kış döneminde çiçek bakımına dair önemli tavsiyelerde bulundu. Kış aylarında sıklamen ve süs lahanası çiçeklerinin soğuğa dayanıklı olduğunu belirten Köylü, bu çiçeklerin balkonlarda değil, oda içlerinde muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Köylü, "İnsan nerede rahat ediyorsa çiçekler de orada rahat edebilir" dedi.

Evde çiçek sevenlerin bilmesi gerekenler

Eksi 20 dereceye dikkat edilmeli

Kış mevsiminde çiçek bakımının önemli bir faktörünün hava sıcaklığı olduğunu belirten Ahmet Köylü, özellikle kentlerde sıcaklık eksi 20 dereceye kadar düşebileceği için bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Kışın sıklamen ve süs lahanası gibi soğuğa dayanıklı çiçeklerin tercih edilebileceğini söyleyen Köylü, ayrıca kaktüs çiçeklerinin de kışa oldukça dayanıklı olduğunu ekledi.

Evde çiçek sevenlerin bilmesi gerekenler

Köylü, çiçeklerin kış şartlarına göre ev içinde bakımının yapılması gerektiğini belirtti. Kış çiçeklerinin balkonlarda bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, eksi 20 derece gibi düşük sıcaklıkların çiçeklere zarar verebileceğini dile getirdi.

Evde çiçek sevenlerin bilmesi gerekenler

Çiçek bakımı konusunda sulama da önemli bir faktör. Köylü, yaz aylarında bol su verilen çiçeklere kışın aynı miktarda su verilmesi gerektiğini önerdi. Kaktüs çiçeğine çok fazla su verilmemesi gerektiğini de belirten Köylü, aksi halde çürüme sorunlarıyla karşılaşılabileceğini ifade etti.

Çiçekleri cereyanda bırakmayın

Son olarak, kış çiçeklerinin mutlaka cereyanda bırakılmaması gerektiğini ve oda sıcaklığında tutulması gerektiğini belirten Ahmet Köylü, kaloriferlerin çalıştığı kış aylarında nem oranının düşük olabileceğini ve bu nedenle çiçeklere bol su verilmesi gerektiğini söyledi.

Evde çiçek sevenlerin bilmesi gerekenler

Kış mevsiminde çiçeklerin de bir canlı olduğunu hatırlatan Köylü, onlara gerekli bakımın sağlanmasının önemli olduğunu belirtti. Bu tavsiyelere dikkat ederek, kış aylarında çiçeklerinizi sağlıklı bir şekilde yetiştirebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.