Evcil hayvanlar ziyaretçilerini bekliyor

Evcil hayvanlar ziyaretçilerini bekliyor

65 tür evcil hayvanın bulunduğu Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’na, havaların ısınmasıyla ziyaretçi akını başladı- Keçilerden midillilere, kuğulardan ördeklere, deve kuşlarından flamingolara kadar yüzlerce hayvan, özellikle çocukların yoğun ilgisini çekiyo

ANKARA (AA) - MELİKE KINACI - Türkiye’nin ilk evcil hayvan parkı olma özelliğini taşıyan Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’nda yaz hazırlıkları tamamlandı. 65 tür evcil hayvanın bulunduğu parka, havaların ısınmasıyla ziyaretçi akını başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü'ne bağlı Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, hayvanların sağlıklı koşullarda yaşaması için yazlık ve kışlık bölümlerden oluşuyor. 17 bin metrekarelik alanda iki çocuk oyun parkı, yapay şelale ve piknik alanı bulunuyor. Park, özellikle yaz aylarında, evlerinde veya alışveriş merkezlerinde vakit geçirmek istemeyenlerin uğrak noktası oluyor.

Hayvanların tedavi ve bakımlarının yapılabileceği bir kliniğin de bulunduğu parkta, çeşitli kanatlı ve kanatsız hayvan evlerinin yanı sıra mağara şeklinde düzenlenmiş bir akvaryum bölümü de var.

Evcil Hayvanlar Parkı sorumlusu Veteriner Hekim Didem Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla kışın zarar gören alanların tadilatlarını tamamladıklarını, ziyaretçi akınının yaşanacağı yaz mevsimine hazır olduklarını söyledi.

Parktaki bütün hayvanlara özenle bakıldığını, kış mevsiminde ayrı, yaz aylarında ayrı beslenme programının uygulandığını belirten Akpınar, "Burası kendi döngüsünü sağlayan bir park. Üreyebilmeleri için hayvanların rahat, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını devam ettirmesi gerekiyor. Yaşadıkları ortamı elimizden geldiğince iyileştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Parta 65 tür hayvan türü bulunduğunu, hayvanların rutin olarak bütün aşılarının yapıldığını, bunun yanı sıra vitamin takviyesiyle de hayvanların sağlığını desteklerini belirten Akpınar, "Nesli tükenmek üzere olan taçlı turnamız, angut kuşlarımız var. Bunlara itinayla bakılıyor." ifadesini kullandı.

- "Yaz mevsiminde aylık 60 bin ziyaretçi geliyor"

Parkta bulunan yeşi̇lbaş, karoli̇n ve mandari̇n ördek türleri, cüce, yaban ve Ankara keçisi türleri, Ankara kedisi, sultan, cennet, amazon, aras macaw ve jaco papağan türleri, flamingolar, deve kuşları, midilliler, sülün türleri ve köpeklerin, çocuklarda "hayvanları keşfetme, tanıma arzusu" uyandırdığına işaret eden Akpınar, "Okullar bazen buraya ziyarete geliyor. Sokakta görme fırsatı bulamadıkları hayvanları burada gören çocuklar merak ediyor, şaşırıyorlar. Hayvanların nasıl beslendiğini, onlara nasıl bakıldığını, türlerin özelliklerini soran çocuklarımıza elimizden geldiği kadar rehberlik hizmeti veriyor, hayvanlarla aralarındaki bağı kuvvetlendirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

"Çocukların gönül rahatlığıyla bir hayvana dokunabilmeleri çok önemli" diyen Akpınar, "Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için ön adımın burayı ziyaret etmek olduğu kanaatindeyiz. O yüzden kreşleri, ilkokulları, ortaokulları, liseleri ve tüm aileleri buraya davet ediyoruz." ifadesinde bulundu.

Kış döneminde aylık ortalama 8-10 bin kişi tarafından ziyaret edildiklerini ancak yaz döneminde parka yapılan ziyaretlerin yoğunlaştığını anlatan Akpınar, "Haftalık yaklaşık 15 bin ziyaretçi geliyor. Yani ayda yaklaşık 60 bin ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Başkentliler, aileleriyle birlikte burada doğayla iç içe ve hayvan sevgisiyle dolu, keyifli vakit geçiriyorlar." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler