Ev kiralarken ayrımcılığa maruz kalan Türk vatandaşı Alman şirketi tazminata mahkum ettirdi

Ev kiralarken ayrımcılığa maruz kalan Türk vatandaşı Alman şirketi tazminata mahkum ettirdi

Berlin’de ev kiralamak için yaptığı birçok başvurusuna olumsuz cevap alan Cem K. adlı Türk vatandaşı, aynı firmaya Alman ismiyle yaptığı başvurudan olumlu cevap alınca mahkemeye verdiği Deutsche Wohnen şirketini 3 bin euro tazminata mahkum ettirdi

Almanya'nın başkenti Berlin’de ev kiralamak için yaptığı birçok başvurusuna olumsuz cevap alan Cem K. adlı Türk vatandaşı, aynı firmaya Alman ismiyle yaptığı başvurudan olumlu cevap alınca mahkemeye verdiği firmayı tazminata mahkum ettirdi.

Alman ismiyle arayınca hemen olumlu yanıt aldı

Almanya'nın başkenti Berlin’de kiralık ev arayan Türk vatandaşı Cem K., sürekli olumsuz yanıt almasının ardından bu durumun Türk olmasından kaynaklı olabileceğini düşünerek, Deutsche Wohnen isimli şirkete Alman ismi "Michael Grünberg" ile başvurdu.

Ayrımcılıktan mahkemeye verdi

Alman ismi ile yapılan başvuruya kısa bir süre sonra olumlu yanıt alan Cem K., şirketi ayrımcılıktan dolayı mahkemeye verdi.

Mahkeme haklı buldu! 3 bin euro tazminat alacak

Berlin Charlottenburg Bölge Mahkemesinde görülen davada mahkeme, "Yalnızca kulağa Türkçe gelen ismi ve dolayısıyla etnik kökeni nedeniyle ev randevusu daveti almadığını" belirten Cem K.'yı haklı buldu. Mahkeme, bu ayrımcılık karşısında Deutsche Wohnen şirketini tazminata mahkum ederek, Cem K.’ya 3 bin euro tazminat ödemesine karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.