'Ev Hanımlarına İş Verilir' Paylaşımlarına Dikkat! Kargo Ücreti Dolandırıcılığına Düşmeyin

'Ev Hanımlarına İş Verilir' Paylaşımlarına Dikkat! Kargo Ücreti Dolandırıcılığına Düşmeyin

Sosyal medyada yayılan "Ev hanımlarına iş verilir" ilanlarıyla dolandırıcılar, kargo ücreti bahanesiyle para topluyor ve mağdurların bilgilerini kullanarak kredi çektiriyor.

Son dönemde sosyal medya platformlarında "Ev hanımlarına iş verilir, 36 bin lira maaş" başlıklı paylaşımlar artış gösteriyor. Bu paylaşımlar, özellikle ev hanımlarının dikkatini çekerek onları dolandırıcılık ağına düşürmeyi hedefliyor. Dolandırıcılar, kargo ücreti adı altında yüksek meblağlar talep ederek mağdurların paralarını alıyor ve bilgilerini kullanarak kredi çekiyor. Mağdurlar, farkında olmadan kara para aklama işlemine dahil edilerek suç dosyası ile karşı karşıya kalıyor.

Dolandırıcıların Kullandığı Yöntemler

Adli Bilişim Uzmanı Avukat Emre Akman, dolandırıcıların evde sabun yapımı, boncuk ve tespih yapımı gibi işler üzerinden ev hanımlarını hedef aldığını belirtiyor. Dolandırıcılar, kapora ve kargo ücreti adı altında 5 bin ile 10 bin lira arasında değişen ücretler talep ediyor. Bu ücretler ödendikten sonra "işi büyütürüz" vaadiyle mağdurlardan kredi çekip kendilerine para yatırmalarını istiyorlar.

'Ev Hanımlarına İş Verilir' Paylaşımlarına Dikkat! Kargo Ücreti Dolandırıcılığına Düşmeyin

Kara Para Aklama ve Suç Duyurusu

Avukat Emre Akman, bu tür dolandırıcılıklara maruz kalan kişilerin kara para aklama yöntemine dahil edildiklerini ve gönderilen paraların kripto paraya dönüştürülerek geri alınmasının imkansız hale geldiğini vurguluyor. Sosyal medya üzerinden verilen bu tür iş ilanlarına kimsenin inanıp para göndermemesi gerektiğinin altını çizen Akman, mağdurların hemen savcılığa veya en yakın karakola giderek suç duyurusunda bulunmalarının önemini belirtiyor.

Dolandırıcılıktan Nasıl Korunmalı?

Sosyal medya mecralarında yayımlanan ve kısa ömürlü olan bu tür ilanların spam olarak kabul edilip hızla kaldırıldığını belirten Akman, sosyal medya kullanıcılarının bu tür ilanlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor. Büyük mağduriyetler yaşanmaması adına sosyal medya temsilcileriyle iletişime geçilmesi ve spam ilanların kaldırılması önem arz ediyor.

Sosyal medya üzerinden iş vaadiyle dolandırıldığınızı fark ederseniz, hemen savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulunun. Dolandırıcılardan korunmak için sosyal medya mecralarında gördüğünüz ilanlara şüpheyle yaklaşın ve asla para göndermeyin.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum