Eurosoil ilk kez İstanbul'da düzenlenecek

Eurosoil ilk kez İstanbul'da düzenlenecek

Avrupa Toprak Bilimleri Kongresi (Eurosoil) ilk kez İstanbul'da yapılacak

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de ve dünyadaki toprak bilimine dair en son gelişmelerin paylaşılacağı Avrupa Toprak Bilimleri Kongresi (Eurosoil) İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Avrupa Toprak Bilimi Toplulukları Konfederasyonu bünyesinde 4 yılda bir düzenlenen ve bu yıl ilk kez İstanbul ev sahipliğinde gerçekleştirilecek kongrede, arazi bozulumunda hangi ülkelerin risk altında olduğu ve bu konuda acil eylem planları açıklanacak.

Kongreye ilişkin yazılı açıklama yapan Türkiye Toprak Bilimi Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Namlı, dünya genelinde kullanılabilir arazilerin yaklaşık yüzde 25’inin bozuluma uğradığını vurguladı.

Arazi bozulumuyla mücadelenin küresel bir mücadele olması gerektiğini belirten Namlı, şunları kaydetti:

"Yüzde 25 arazi bozulumu yaklaşık 2 milyar hektar alan demek. Yani yaklaşık Güney Amerika'nın yüz ölçümüne denk arazi bozuluyor. Arazi bozulumu tedbir alınmadığı sürece devam edecek. Her yıl 12 milyon hektar arazi ileri bozuluma uğruyor. Arazi bozulumu, biyolojik çeşitliliğin kaybına yol açtığı gibi gıda güvensizliği ve temiz suyun kıtlığı gibi sorunlara da neden oluyor. Arazi bozulumuyla mücadelenin küresel bir mücadele olması gerekir. Arazi bozulumunu durdurmak ve geriye çevirmek için bir an önce çalışmalara başlanması önemli. Kongre'de bu tedbirleri tartışacağız."

17-22 Temmuz 2016 tarihlerinde WOW Convention Center'da gerçekleştirilecek Avrupa Toprak Bilimleri Kongresi’nde, Avrupa’da arazi bozulumu açısından risk altındaki bölgeler, arazi bozulumuna karşı alınacak tedbirler, sürdürülebilir arazi yönetimi başta olmak üzere toprağın bugünü ve geleceği tartışılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler