Etrafı Büyükşehirlerle sarılı Karaman resmen sokağa çıkamayacak

Etrafı Büyükşehirlerle sarılı Karaman resmen sokağa çıkamayacak

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sorunun cevabını buldu ve bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı ile ilgili sorular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklığa kavuşmuş oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23-24-25-26 Mayıs'ta 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

29 Mayıs'ta cuma namazıyla birlikte, valilik ve müftülüklerce şartları uygun olarak belirlenen camilerin de ibadete açılacağını söyleyen Erdoğan, bir süre sadece öğle ve ikindi namazı kılınacağını ifade etti.

* 1 haftalık dönemde bazı illerimizdeki küçük sıkıntılar dışında uygulamanın sorunsuz yürüdüğünü görüyoruz. Bir önceki hafta şehirler arası giriş çıkış yasağını kaldırdığımız 7 ilimize, geçtiğimiz hafta 9 ilimizi ilave etmiştik. Halen 15 ilimizde cumartesi gününden beri devam eden ve yarın gece sona erecek olan sokağa çıkma sınırlamasına riayet eden vatandaşlarımıza sabırları ve anlayışları için teşekkür ediyorum.

* Arefe gününden bayramın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Daha önceki şehir dışına çıkma yasaklarından dolayı cezalandırılmış olan Karaman, yeni alınan kararla sokağa çıkma yasağına da uğramış oldu.

Etiketler :