Etliekmek deyince: Cemo
Konya’nın kültürel değerlerinden birisi olan ve adı Konya ile özdeşleşen etliekmeği, yine adı etliekmekle özdeşlen Cemo Etliekmek yetkilileri ile konuştuk.
Konya deyince: Etliekmek
Etliekmek deyince: Cemo
Etliekmeğin püf noktalarını ve Cemo’nun başarısının sırrını konuştuğumuz yetkililerden, Cemo’nun yeni bir şube açma hazırlığında olduğunu öğrendik
Sevgili okuyucularım şu anda etliekmek denilince akla ilk gelen yer olan meşhur Cemo Etliekmek Izgara ve Kebap Salonu yetkilisi Sayın Gökhan Karamercan ile beraberiz. Kendisi güzel Konya’mızın en meşhur yemeklerinden biri olan ve ünü Türkiye sınırlarını aşan Cemo Etliekmek Salonu’nun ikinci kuşak yetkilisi, kendisine soruyorum:
-Sayın Gökhan Karamercan Cemo’nun tarihinden yani kuruluşundan bugüne kadar olan dönemi anlatır mısınız?
Gökhan Karamercan: 1986 yılında kendilerini her zaman saygı ve sevgi ve hürmet ile andığım amcam ve babam tarafından kuruldu. O yıllarda küçük bir mahalle fırını olarak hizmet ediyordu. Mahalle sakinleri özellikle hafta sonları etliekmek içini evlerinde hazırlayarak etliekmek yapılması için bize gelirlerdi. Aynı zamanda itina ile kendi ellerimizle, kendi müşterilerimize hizmet etmek üzere hazırladığımız etliekmeği müşterilerimize sunardık.
-Sayın Karamercan, amcanı ve babanızın da çekirdekten yetişme ustalar olduğunu biliyoruz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
Gökhan Karamercan: Amcam 12 yaşından beri bu sektörün en tabanından başlayarak profesyonel bir ivme kazandı. Bu arada babam Mustafa Karamercan Cemo’nun kurucularından olup yıllarca işletmeciliğini yapmıştır.
-Gördüğüm kadarıyla temizlik ve hijyen konusunda çok iddialısınız. Yerler, masalar, mekan ve çalışanlarınızın kıyafetleri son derece temiz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
Gökhan Karamercan: Bizim en önem verdiğimiz şey mutfak temizliği, salon temizliği ve personelimizin kıyafet ve el temizliğidir. Bunlar bizim olmazsa olmazımızdır.
-Yıllarca kaliteden ödün vermediğiniz biliyoruz. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?
Gökhan Karamercan: Biz ürünlerimizi kendimiz alırız. Örneğin etlerimiz özenle seçilir ve sebzenin en tazesini günlük olarak alırız. Bununla beraber unun kalitesi aldığımız leziz ürünler birbirlerini tamamlarlar. Sonuçta leziz ve nefis Cemo kalitesinde ürünlerimiz ortaya çıkar.
-Sayın Karamercan, sizinde prensipleriniz yani olmazsa olmazlarınız nelerdir?
Gökhan Karamercan: Birinci sırada iş ciddiyeti, güler yüzlü personel ve hizmet, müşteri memnuniyeti bizim için çok önemlidir.
-Sayın Gökhan Karamercan, Cemo ismi Konyalılara hiç de yabancı değil. Her yerde Cemo ismine rastlamak mümkün. Dilersiniz diğer şubelerinizden bahsedelim.
Gökhan Karamercan: 2004 yılına kadar Nalçacı Caddesi’ndeki merkez şubesinde hizmetimize devam ediyor idik. Yoğun istek ve talepler üzerine 2005 yılında Meram Şube’mizi faaliyete geçirdik. Orada 400 kişiye hitap salonumuz ve 300 kişiye hitap eden botanik bahçemizde de aynı çizgide hizmetlerimize devam ediyoruz. 2009 yılında da yine amcamın, babamın ve benim ortak fizibilitelerimizin sonucu Cemo Toplantı Düğün ve Organizasyon Salonu’nu açtık ve bu sektörde de çok başarılı olduk. Bu arada Selçuklu bölgesinde bulunan ve yine istek üzerine, fizibilite çalışmalarımız sonucunda Cemo Selçuklu Şubesi’ni de çok yakın bir zamanda hizmete açacağız.
-Yeni açılacak olan şubeniz hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Gökhan Karamercan: Tabi ki. Her zaman olduğu gibi yine Cemo standartları doğrultusunda toplam 150 m2, bunun 500 metresi kapalı, bin metresi açık alanda olmak üzere nezih bir ortamda Cemo lezzetlerini tüm halkımıza tattıracağız.
-Bundan sonraki planlarınız nelerdir? Diğer bir deyimle ileriye dönük çalışmalarınız nelerdir?
Gökhan Karamercan: Bundan sonraki hedeflerimiz sizinde bildiğiniz gibi Cemo’nun vermiş olduğu ağız tadını ve güvenirliliğini herkesin bilmesidir. Bu bakımdan ikinci kuşak olarak ben diğer büyük illerimizde de hizmet vermeye devam edeceğiz.
-Sayın Gökhan Karamercan Bey, ticari ahlakınızı ve ticari başarınızı bu zamana kadar nasıl yakaladınız?
Gökhan Karamercan: Büyüklerimden öğrendiğim iş ciddiyeti ve dürüstlük beni için de ilk planda yer etmiştir.
-Şimdiye kadar yapmış olduğunuz hizmetlerinizin karşılığını çoktan almışsınızdır. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
Gökhan Karamercan: Biz de bu aldığımız taltiflerden son derece mutluyuz. Öncelikli olarak yemek tariflerini kapsayan kitaplarımız, ulusal yemek belgesel programları, ulusal televizyonlarda çıkan haberlerimiz ve yine ulusal gazetelerde bizzat övgüyle bahsedildik. Hatta Konya denilince akıllara öncelikli olarak gelen Cemo markasının ilk 10 içerisine girmesi bizi mutlu etmektedir.
-Bu arada tanınmış simalarımızın, Türkiye’deki ünlü sanatçılarımızın çeşitli fotoğraflarını gördüm. Herhalde Konya’ya gelenlerin uğrak yeri Cemo. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
Gökhan Karamercan: Konya’ya gelen ünlüler için Mevlana ziyaretinden sonra yöresel yemeklerimizi, bamya çorbamızı ve etliekmeğimizi ve fırın kebabımızı tatmadan gitmiyorlar. Bu Cemo için bir gururdur. İnşallah bunu nice asırlara taşırız.
-Sayın Gökhan Karamercan, son olarak Memleket Gazetesi okuyucularına neler söylemek istersiniz?
Gökhan Karamercan: Konya’mızın güzide yerel gazetesi olan Memleket Gazetesi’ni yıllarca okumaktayız. Çok başarılı bir yayın. Başarılarının devamını dileriz.


