Etiyopya Dışişleri Bakanı Adhanom, Büyükelçi Ulusoy'u kabul etti

Etiyopya Dışişleri Bakanı Adhanom, Büyükelçi Ulusoy'u kabul etti

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom, Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy'u kabul etti. Etiyopya Dışişleri Bakanlığı...

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom, Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy'u kabul etti.

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, başkent Addis Ababa'daki Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

Görüşmede Adhanom, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tarihi önemine vurgu yaparak, Türkiye ve Etiyopya'nın örnek dostluğa sahip iki ülke olduğunu ifade etti.

Etiyopya ekonomisinin büyümesine Türk yatırımcıların katkı sağladığını belirten Büyükelçi Ulusoy da Etiyopya'nın yatırımcılara sağladığı imkanlar ile dünyadaki en elverişli ticaret ve yatırım ülkesi olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin, Etiyopya'da 2,5 milyar dolar ile en büyük doğrudan yatırımcı olduğunu belirten Ulusoy, Türkiye'nin Etiyopya ile ticareti artırma ve çok iyi seviyedeki ikili ilişkileri daha ileriye taşıma yönündeki kararlılığına işaret etti.

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Ulusoy, daha sonra Etiyopya Kültür ve Turizm Bakanı Ayşe Muhammed Musa tarafından da kabul edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığındaki görüşmede, iki ülke arasındaki kültürel işbirliği konuları değerlendirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :