Eti Alüminyum karıştı! İşçiler protesto başlattı, sendikadan destek geldi

Seydişehir'deki Eti Alüminyum fabrikasında çalışan işçiler, maaş zammı talebiyle fabrikayı kapattı. Sendika, işverenin teklifini yetersiz bulduğunu belirterek mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde faaliyet gösteren Eti Alüminyum fabrikasında çalışan işçiler, maaş zammı talebiyle işverenle anlaşamadıkları için fabrikada protesto başlattı. Fabrikada çalışan işçilerin maaşlarının asgari ücret artışı sonrası yeterli düzeyde artırılmadığı gerekçesiyle yürüyüş yaptığı bildirildi.

Yetkili sendika olan HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Özçelik-İş Sendikası, işverenin ücret artış teklifinin işçilerin beklentilerini karşılamadığını belirterek fabrikada yüzlerce işçiyle birlikte mücadele başlattı. Sendika, işverenin katı tutumuna karşı fiili mücadele sürecini başlattıklarını ve haklı taleplerin karşılanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini duyurdu.

Sendika yetkilileri, işverenin yüzde 55 ücret artış oranını dayatmasına rağmen kabul etmediklerini ve işverenin tek taraflı olarak zam uygulayarak işçileri ve sendikayı yok saydığını ifade etti. İşçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi gibi nedenlerle ücretlerinin yetersiz kaldığı vurgulandı.

Özçelik-İş Sendikası, kamuoyuna yaptığı açıklamada, işçilerin ağır geçim koşulları ve zorlu çalışma şartları göz önünde bulundurulduğunda, işverenin teklifini kabul etmeyeceklerini ve mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. Mücadelede kararlı olduklarının altını çizen sendika, işçilerin hakkını alana kadar mücadeleyi devam ettireceklerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.