'Et Suyu'yla nasıl adam öldürülür?

'Et Suyu'yla nasıl adam öldürülür?

Gözü kara savcı bir kitap yazdı. İşte adli tıbbın bile çözemediği et suyuyla cinayet yöntemi...

Şemdinli olaylarını anlattığı “Karanlık İlişkiler” kitabıyla olay yaratan eski savcı Gültekin Avcı, son kitabı “Genelkurmay Cumhuriyeti”yle okuyucusuyla buluştu.

 

Yazar Gültekin Avcı'nın, ülkemizin demokratikleşme sürecinde yaşadığı Genelkurmay militarizmi sorununu, kurumlar arası ilişkiler bağlamında neden sonuç ilişkilerini kurarak okuyucuyla paylaştığı kitabı Metropol Yayınları'ndan çıktı.

 

Eski Savcı Gültekin Avcı, kitabında yer verdiği Genelkurmay, Yargı ve YÖK gibi kurumlar hakkındaki görüşleriyle büyük tartışmalar yaratacak. Aslında kitapta pek çok iddia tartışma doğuracak türden ama bir tanesi var ki özellikle dikkat çekici ve hapiskhanelerdeki ölümleri yeniden sorgulamaya açacak öneme sahip. İşte kitapta yer alan, hayli fırtına kopartmaya aday iddia:

 

HAŞLAMA ET SUYU İLE CİNAYET

 

Kitapta yer alan ilginç bölümü size aynen alıntılıyoruz:

 

"Yıl 2004. bir savcının anlatımları…

 

Ağzından çıkan ifadeler şunlar:

 

Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, saygı duyduğum 50 yaşlarında Siyasal menşeli bir istihbaratçı ağabeyimle bir mevkide hasbihal ediyordum. Konuşurken ona bir kitap kaleme alma hazırlığı içerisinde olduğumu söyledim.

 

(Müsaadenizle kitabın muhteviyatını ifade etmeyeceğim. Bu kitaptan sevenlerimin yoğun ısrarları üzerine vazgeçtim) İnfialle bana dedi ki:

 

-Sakın ağabeycim, böyle bir şey yapma!

 

Sebebini sorduğumda ve direndiğimde fevkalade müteessir bir şekilde şöyle dedi:

- Yapma! Bak sen savcısın. Farklısın. Seni bir gece görev yaptığın yerden bir ekip alır. İl merkezinde …… mevkide bir yapı var. Oraya götürürler.

 

(orayı hatırladım)

 

İşte orası ….'ın sorgu merkezidir. Seni sorgularlar. Sonra da diğer kimyasalları bir tarafa bırak en basitinden… dedi ve sustu.

- Heyecanla Evet abi! Diyerek devam etmesini istedim.

Bana et haşlama suyunu bilir misin? Dedi.

Şaşırmıştım. Evet dedim.

Devam etti.

- Sorguladıktan sonra beline et haşlama suyu şırınga ederler.

50 tane savcı ve adli tabip gelse ölüm sebebini bulamaz! Dedi.

Böyle mi ve hala mı? Diye sordum.

Başını öne eğdi.

- Herhangi bir yoruma gerek hissettirmeyen bir tecrübe değil mi?"