Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Konya
Ekonomi
POLİS-ADLİYE
Konyaspor
Yaşam
Konya
26 °C
24
17:41
Karatay'da kaza: Hafriyat kamyonu alt geçitte duvara çarptı
17:10
Rus seyahat acentelerinden Karatay’a büyük ilgi
17:03
Dilan ve Engin Polat hakkında mahkemeden Banu Parlak kararı
16:56
Türkiye'nin ilk 'Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı' için Konya'da imzalar atıldı
16:48
Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi için çalışmalar başladı
16:33
Meram Fen Lisesi'nde patent rüzgârı
14:53
Küçük çocuğun minibüsün altında kaldığı anlar kameraya yansıdı
14:52
Hacze gittiler, dayak yediler
14:45
Lambaları düzeltirken akıma kapıldı: O anlar kameraya yansıdı
14:40
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Günün tüm
haberleri
Anasayfa
Foto Galeri
Sağlık
Et almanın sağlıklı yolları
Et almanın sağlıklı yolları
1
18
Özellikle çalışan annelerin en büyük yardımcısı olan et ve tavuğu seçme, saklama ve dondurma yöntemlerini bilmediğinizde zehirlenmelere yol açabilirsiniz.
2
18
Foxnews'te yer alan habere göre, faciaların en büyüğü dikkatli saklanmayan ve seçilmeyen etten ileri geliyor. İşte bu noktada dikkat etmeniz gereken kurallar:
3
18
Etinizi nasıl seçeceksiniz?
4
18
Ete dikkatlice bakın. Taze kokan ve hafif nemli bir yüzeyi olan eti seçin. Etinizi güvenilir bir kaynaktan alıyorsanız fazla endişelenmenize gerek yok.
5
18
Dışarıda duran etin renginin koyu kahverengimsi kırmızı olması gerekiyor. Renginin parlak olmasına dikkat edin.
6
18
Et kuru ve lifli göründüğünde bu buz yanığından kaynaklanıyordur. Aynı şey sosisler için de geçerlidir. Kaygan ve yağlı görünen ya da çok ıslak görünen etten uzak durun. Mümkünse eti alırken koklayın, kokusu tuhafsa risk almayın.
7
18
Etinizi nasıl saklayacaksınız?
8
18
İşe başlamadan önce ellerinizi yıkayın. Dolabınızın ısısını kontrol edin ve çiğ eti ya da kümes hayvanlarının etini buzdolabınızın kapalı bölümünde diğer yiyeceklere bulaşmayacağı yerde saklayın.
9
18
Ya da ağzı sızdırmayan bir kapta, bu da yoksa kilitli poşetlerde saklayabilirsiniz.
10
18
Pişmiş eti donduracaksanız kendi kendine soğumasını bekleyin.
11
18
Fakat, bunu mümkün olduğunca çabuk yapın. Alüminyum folyoda ya da kilitli poşetlerde saklayın.
12
18
Dolabınıza yemeklerinizi ve etinizi sıcak şekilde koymayın. Dolapta pişmiş etinizi kapalı olarak saklayın. Saklayacağınız eti tuzlamayın. Çünkü etteki suyu dışarı atıp kurumasına yol açarsınız.
13
18
Etinizi nasıl donduracaksınız ve çözeceksiniz?
14
18
Et almanın sağlıklı yolları
Mutfaktaki başarının yüzde 95'i iyi planlama ve hijyendir. Planlama ihtiyacınız olan zamanı size verir. Donmuş etiniz tamamen eriyene kadar dolabın içinde yavaş yavaş çözülmesini bekleyin.
Bu galeri 156368 kez görüntülenmiş
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGoogle'da PaylaşYahoo'da Paylaş
Bu fotoğrafı paylaş
15
18
Etinizi satın aldıktan sonra mümkün olduğunca çabuk dondurun. Çözülmüş eti maksimum 2 gün içinde kullanın.
16
18
Pişmiş eti dondurabilirsiniz. Mümkünse etinizi sızdırmaz bir kabın içinde çözün. Pişirmeden önce etin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bunun için pişirmeden 1 saat önce dolaptan çıkarın.
17
18
Etinizi çözerken acele etmeyin. Donmuş eti sıcak suyun altında çözmeyin. Gıda zehirlenmesine ya da etin kalitesinin bozulmasına yol açarsınız.
18
18
Çözdüğünüz çiğ eti hiçbir şekilde yeniden dondurmayın. Pişirin, soğumasını bekleyin, sonra istediğiniz porsiyonlarda dilimleyin ve buzluğa kaldırın.
Abone Ol
Haberler
Son Haberler
Manşetler
Konya
Ekonomi
POLİS-ADLİYE
Konyaspor
Yaşam
Dünya
Spor
Magazin
Konya'da Spor
Teknoloji
Kültür Sanat
Sağlık
EĞİTİM
Yerel Gündem
Türkiye
İlçeler
Gündem
Politika
Diğer İçerikler
Foto Galeri
Web Tv
Yazarlar
Gazete Manşetleri
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Kullanım Şartları
Geliştiriciler İçin