Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Memleket
  • Konya
  • Ekonomi
  • POLİS-ADLİYE
  • Konyaspor
  • Yaşam
  • Konya 19 °C
24
16:35 Bartın’da banka müdürü Selahattin Demirci kalp krizi sonucu hayatını kaybetti
16:32 İzmir’de grev ikinci gününde: Binlerce işçi yürüyüş yaptı, meydanlar sloganlarla inledi
22:31 Şehrin yanı başındaki Akyokuş Çiftliği Konyalıları bekliyor
22:21 Konya'da İki Ayrı Trafik Kazasında 5 Kişi Yaralandı
22:20 Göl kıyısında yağmur duası
22:18 Çilek hasadı öncesi sahada denetim
22:15 Cephanelik mi, iş yeri mi? Jandarmadan baskın
22:11 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman Başkan Altay’ı ziyaret etti
22:08 Seydişehir’de trafik kazası: 1 yaralı
17:03 Konya'da akran zorbalığı: Boğazı sıkılan 10 yaşındaki Yusuf yaşam mücadelesi veriyor
16:35 Bartın’da banka müdürü Selahattin Demirci kalp krizi sonucu hayatını kaybetti
16:32 İzmir’de grev ikinci gününde: Binlerce işçi yürüyüş yaptı, meydanlar sloganlarla inledi
22:31 Şehrin yanı başındaki Akyokuş Çiftliği Konyalıları bekliyor
22:21 Konya'da İki Ayrı Trafik Kazasında 5 Kişi Yaralandı
Günün tüm haberleri
  1. Anasayfa

  2. Foto Galeri

  3. Sağlık

  4. Et almanın sağlıklı yolları

Et almanın sağlıklı yolları

Et almanın sağlıklı yolları 1 118
Özellikle çalışan annelerin en büyük yardımcısı olan et ve tavuğu seçme, saklama ve dondurma yöntemlerini bilmediğinizde zehirlenmelere yol açabilirsiniz.


Et almanın sağlıklı yolları 2 218
Foxnews'te yer alan habere göre, faciaların en büyüğü dikkatli saklanmayan ve seçilmeyen etten ileri geliyor. İşte bu noktada dikkat etmeniz gereken kurallar:


Et almanın sağlıklı yolları 3 318
Etinizi nasıl seçeceksiniz?
Et almanın sağlıklı yolları 4 418
Ete dikkatlice bakın. Taze kokan ve hafif nemli bir yüzeyi olan eti seçin. Etinizi güvenilir bir kaynaktan alıyorsanız fazla endişelenmenize gerek yok.


Et almanın sağlıklı yolları 5 518
Dışarıda duran etin renginin koyu kahverengimsi kırmızı olması gerekiyor. Renginin parlak olmasına dikkat edin.


Et almanın sağlıklı yolları 6 618
Et kuru ve lifli göründüğünde bu buz yanığından kaynaklanıyordur. Aynı şey sosisler için de geçerlidir. Kaygan ve yağlı görünen ya da çok ıslak görünen etten uzak durun. Mümkünse eti alırken koklayın, kokusu tuhafsa risk almayın.


Et almanın sağlıklı yolları 7 718
Etinizi nasıl saklayacaksınız?
Et almanın sağlıklı yolları 8 818
İşe başlamadan önce ellerinizi yıkayın. Dolabınızın ısısını kontrol edin ve çiğ eti ya da kümes hayvanlarının etini buzdolabınızın kapalı bölümünde diğer yiyeceklere bulaşmayacağı yerde saklayın.


Et almanın sağlıklı yolları 9 918
Ya da ağzı sızdırmayan bir kapta, bu da yoksa kilitli poşetlerde saklayabilirsiniz.


Et almanın sağlıklı yolları 10 1018
Pişmiş eti donduracaksanız kendi kendine soğumasını bekleyin.
Et almanın sağlıklı yolları 11 1118
Fakat, bunu mümkün olduğunca çabuk yapın. Alüminyum folyoda ya da kilitli poşetlerde saklayın.


Et almanın sağlıklı yolları 12 1218
Dolabınıza yemeklerinizi ve etinizi sıcak şekilde koymayın. Dolapta pişmiş etinizi kapalı olarak saklayın. Saklayacağınız eti tuzlamayın. Çünkü etteki suyu dışarı atıp kurumasına yol açarsınız.


Et almanın sağlıklı yolları 13 1318
Etinizi nasıl donduracaksınız ve çözeceksiniz?
Et almanın sağlıklı yolları 14 1418
Et almanın sağlıklı yolları
Mutfaktaki başarının yüzde 95'i iyi planlama ve hijyendir. Planlama ihtiyacınız olan zamanı size verir. Donmuş etiniz tamamen eriyene kadar dolabın içinde yavaş yavaş çözülmesini bekleyin.
Bu galeri 156368 kez görüntülenmiş
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGoogle'da PaylaşYahoo'da Paylaş
Bu fotoğrafı paylaş


Et almanın sağlıklı yolları 15 1518
Etinizi satın aldıktan sonra mümkün olduğunca çabuk dondurun. Çözülmüş eti maksimum 2 gün içinde kullanın.


Et almanın sağlıklı yolları 16 1618
Pişmiş eti dondurabilirsiniz. Mümkünse etinizi sızdırmaz bir kabın içinde çözün. Pişirmeden önce etin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bunun için pişirmeden 1 saat önce dolaptan çıkarın.


Et almanın sağlıklı yolları 17 1718
Etinizi çözerken acele etmeyin. Donmuş eti sıcak suyun altında çözmeyin. Gıda zehirlenmesine ya da etin kalitesinin bozulmasına yol açarsınız.


Et almanın sağlıklı yolları 18 1818
Çözdüğünüz çiğ eti hiçbir şekilde yeniden dondurmayın. Pişirin, soğumasını bekleyin, sonra istediğiniz porsiyonlarda dilimleyin ve buzluğa kaldırın.


Memleket © 2005
Anasayfa
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Sitene Ekle
  • Konya Haberleri
  • Selçuklu Haberleri
  • Karatay Haberleri
  • Meram Haberleri
  • Mevlana Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Memleket
Haberler
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Konya
  • Ekonomi
  • POLİS-ADLİYE
  • Konyaspor
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • EĞİTİM
  • Yerel Gündem
  • Türkiye
  • İlçeler
  • Gündem
  • Politika
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin