ESOGÜ'de "yapay kan" konulu konferans

ESOGÜ'de "yapay kan" konulu konferans

Konferans veren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayhancı, yürüttüğü yapay kan çalışmalarının olumlu olduğunu belirterek, çalışmaların haziran ayında hayvanlara uygulanmaya başlay

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayhancı, "yapay kan" konulu konferans verdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'ndaki konferansta, Alman Kanser Araştırmaları Merkezinde de çalışmaları bulunan Prof. Dr. Ayhancı, Anadolu Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi ve özel bir Ar-Ge firması tarafından desteklenen yapay kan çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kanla ilgili çalışmaların yaklaşık bin yıllık tarihçesini anlatan Prof. Dr. Ayhancı, güncel kan ürünlerinin modern çağın bir ürünü olduğunu ve donörlerin verdikleri kanlarla hastalara HIV gibi virüs ve hastalıkların bulaşması nedeniyle yapay kanla ilgili çalışmaların hız kazandığını belirtti.

Üç sene önce kişisel bir gerekçe neticesinde bu konuda çalışmaya başladığını ifade eden Prof. Dr. Ayhancı, ilk sonuçların çok olumlu olduğunu ve çalışmaların haziran ayında hayvanlara uygulanmaya başlayacağını kaydetti.

ESOGÜ'de "yapay kan" konulu konferans

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :