ESOGÜ İlahiyat Fakültesinde yaz okulu yoğunluğu

ESOGÜ İlahiyat Fakültesinde yaz okulu yoğunluğu

Yaz okuluna kayıt yaptırmak için Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen çok sayıda öğrenci yoğunluk yaşanmasına neden oldu- Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Konuk: "Öğrencilerin mağdur olmaması için arkadaşlarımızın çalışması sürüyor"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesinde açılan yaz okuluna kayıt yaptırmak için Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen çok sayıda öğrenci, yoğunluğa sebep oldu.

Fakülte önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, açılan kontenjanlarda yer bulabilmek için çaba sarf etti.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin eğitim kalitesinin yüksek olmasından dolayı öğrenciler tarafından tercih edildiğini söyledi.

Konuk, her yıl yaklaşık 6 bin öğrencinin ESOGÜ'ye yaz okulu için geldiğini belirterek, "Bu yıl İlahiyat Fakültesinde aşırı yoğunlaşma nedeniyle sorun yaşadık. Gelecek yıllarda bu sıkıntıların yaşanmaması için uzaktan çözümleme yöntemlerini kullanacağız. Türkiye'deki bütün fakültelerin yaz okulu açması gerekiyor. Öğrencilerin mağdur olmaması için arkadaşlarımızın çalışması sürüyor." diye konuştu.

- "Şehir dışından gelen öğrenciler lehine çözüm bulmaya çalışıyoruz"

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Asiye Şenat ise bu yıl Türkiye'deki birçok ilahiyat fakültesinin yaz okulu açmadığını bildirdi.

Şenat, diğer üniversitelerin yaz okulu açmamasının yoğunluk yaşanmasına neden olduğunu vurgulayarak, "Fakültemizin sınıf sayısı belli. Özellikle dışarıdan gelen öğrenciler lehine en adil çözümü bulmaya çalışıyoruz. Bu kadar yoğunluk beklemiyorduk, bu şartlar altında en iyi çözümü bulmaya çalışıyoruz. Bu zaman kadar hiç böyle bir sıkıntı yoktu. Sınıf mevcudumuzun tamamını kontenjana çevirdik." ifadelerini kullandı.

- "Van'dan, Hakkari'den gelen var"

Yaz okuluna kayıt yaptırmak için Eskişehir'e gelen Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinden Abdullah Yalçınkaya da birçok arkadaşının sıcakta sıra beklediğini ve mağduriyet yaşadığını anlattı.

Sadece Dokuz Eylül Üniversitesinden 500 öğrencinin Eskişehir'e geldiğini dile getiren Yalçınkaya, "Van'dan, Hakkari'den gelen var. Belli bir kontenjan var. O kontenjan dahilinde öğrenci alınacağı söyleniyor. Peki geri kalan öğrenciler ne yapacak? Geceden gelip okul bahçesinde yatanlar bile var." dedi.

Öğrencilerden Yunus Bozkuş ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim gördüğünü kaydederek, "Şu an burada yaklaşık 2 bin öğrenci var ama maalesef geri gideceğiz. Keşke bu kayıtları internet üzerinden yapsalardı, insanlar mağdur olmazdı." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler