ESOGÜ Bibliyofil’de ’Antikiteye Yolculuk’

ESOGÜ Bibliyofil’de ’Antikiteye Yolculuk’

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Medya Birimi tarafından üretilen video içeriği "Bibliyofil"e...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Medya Birimi tarafından üretilen video içeriği "Bibliyofil"e bu hafta ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Ahmet Türkan konuk oldu.

Bir Eskiçağ Tarihi uzmanı olan Arş. Gör. Dr. Ahmet Türkan, Bibliyofil'de Antik Roma yazarlarından Apuleius'un "Başkalaşımlar" isimli eserini anlattı. "Başkalaşımlar" eserinin, antik dönemlerde alışılmışın dışında olarak düzyazı türünde verilen nadir eserlerden biri olduğunu kaydeden Arş. Gör. Dr. Türkan, çatı öykü ve içinde geçen 11 küçük öyküden oluşan esere ilişkin çözümlemeler yaptı. Arş. Gör. Dr. Türkan, mitik öğelerle örülü olan bu eserde "başkalaşmış" eşek Lucius'un gözünden insan doğasının anlatıldığı ve eserin özünde insan ruhunun ıslahına odaklandığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.