Esnaftan "ruhsat" eylemi

Esnaftan "ruhsat" eylemi

Esenyurt'ta iki inşaat firmasının yaptığı alışveriş merkezindeki dükkanlarının ruhsatlarını alamadıklarını iddia eden bir grup esnaf eylem yaptı

İSTANBUL (AA) - Esenyurt'ta iki inşaat firmasının ortaklaşa yaptığı otomobil konseptli alışveriş merkezindeki dükkanlarının ruhsatlarını alamadıklarını iddia eden bir grup eylem yaptı.

Adnan Kahveci Bulvarı'ndaki alışveriş merkezi önünde toplanan dükkan sahipleri, ellerinde pankartlarla bir süre slogan attı.

Servet Şan, grup adına yaptığı açıklamada, 2010'da iki inşaat firmasının yaptığı alışveriş merkezinden dükkan satın aldıklarını, 2012'de dükkanların teslim edilmesi gerektiğini ancak firmalar arasında mal paylaşımı dolayısıyla anlaşmazlık yaşandığı için iflas durumu ortaya çıktığını söyledi.

Mahkemenin şirkete kayyum atadığını belirten Şan, şöyle konuştu:

"Bizler, esnaf olarak iki firma arasında arabuluculuk yaptık fakat bir türlü istediğimiz sonucu alamadık. Her seferinde türlü söz ve vaatlerle kandırıldık. Kayyumla yaptığımız görüşmede iki firma arasındaki mal paylaşımından kaynaklı olarak alışveriş merkezinin iflas ettiğini öğrendik. Kayyuma, esnaf ve yatırımcının 5 yıldır beklediğini ve mağdur olduğunu, tapuların alınamadığını, borçlardan dolayı dükkanlara konulan ipoteğin kaldırılamadığını, binanın iskanı olmadığı için ruhsat alıp dükkanları faaliyete geçiremediğimizi anlattık. Bize, kasada para olmadığı için firmaların aralarındaki anlaşmazlıkların giderilmesi gerektiğini söyledi. Aramızda bankadan kredi çekerek dükkan alan bu yüzden kredisini ödeyemeyen, hacizlik olan, sağlığından olan arkadaşlarımız var. Sesimizi duyurmak için eylemi her hafta tekrarlayacağız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :