Esnaflardan 'Nobel Barış Adaylığı'na destek

Esnaflardan 'Nobel Barış Adaylığı'na destek

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül kent esnafını ziyaret ederek işyerlerinin camlarına destek mesajları içeren çıkarmalar yapıştırdı

KİLİS (AA) - Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül, esnafı gezerek Nobel Barış Adaylığı'na destek istedi.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan imza çadırına gelen Kara ile Sevengül, çalışmalar hakkında bilgi aldı, çalışanlarla sohbet etti.

Esnafların verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, başta oda başkanları olmak üzere desteğini esirgemeyen tüm esnaflara teşekkür etti.

Kara, Kilis'in kendi nüfusundan fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptığını, buna rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını anımsatan Kara, "Halkımız yıllardan beri sokağını, caddesini, evini hatta havasını paylaşıyor ve bundan dolayı şikayet etmiyor. Kendi nüfusundan fazla Suriyeli misafire evsahipliği yapıyor. 21. yüzyılın tarihine altın harflerle geçecek bir misafirperverlik yaparak burada tarih yazan esnafımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu başvurunun temel sebebi de buradaki esnafların ve Kilis halkının yaptığı fedakarlıktır. Kilis halkı bu işe sahip çıkamasaydı, sadece emniyet tedbirleriyle bu iş huzurlu olmazdı. Kilis’te rahmet tohumlarının ekildiği günleri yaşıyoruz" diye konuştu.

Kilis'in evsahipliği duygusunu misafirlerine gerçekten gösterdiğine inandığını ifade eden Kara, buna en önemli katkıyı, esnafların sunduğunu belirtti.

Kara, amaçlarının sadece Kilis’in Nobel barış ödülünü alması olmadığını, kentteki bu güzelliğin dünya tarihince tescillenmesi olduğunu belirterek, gelecek kuşakların gururlanması için Nobel Barış Ödülü’nün Kilis’e verilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Sevengül ise Kilis halkı olarak Türkiye'ye sığınan ve kente yerleşen Suriyeli misafirlere evlerinde bulunan iki eşyadan birini verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Kara ve Sevengül diğer oda başkanlarıyla kent esnafını ziyaret ederek işyerlerinin camlarına destek mesajları içeren çıkartmalar yapıştırdı.

Esnaflardan 'Nobel Barış Adaylığı'na destek

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :