Esnafa prim borcu müjdesi

Esnafa prim borcu müjdesi

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, prim borcu olduğu halde sağlık hizmetinden faydalanmayanlar için...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, prim borcu olduğu halde sağlık hizmetinden faydalanmayanlar için tanınan sürenin 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, 60 günden fazla prim borcu olan esnaf ve sanatkarların sağlık hizmetinden faydalanamaması nedeniyle hükümet tarafından bir çalışma yapıldığını ve prim borcu olanların sağlık hizmetinden 30 Haziran'a kadar faydalanabildiklerini anımsattı.

Yeni bir çalışmayla bu sürenin tekrar uzatıldığını aktaran Köksal, "Teşkilatımızın girişimleri neticesinde genel sağlık sigortalısı olup, altmış günden fazla prim borcu bulunduğu için sağlık hizmeti alamayan esnaf ve sanatkarların ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanma süreleri Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatılmıştır." ifadelerini kullandı.

- Kooperatif kredileri yapılandırılacak

30 Mart tarihinden önce kredi kullanan ancak kooperatif borcunu ödemeyerek takip ve icraya düşen esnaf ve sanatkarlar için ödeme kolaylığı getirildiğini de müjdeleyen Köksal, şunları kaydetti:

"Yapılandırma kapsamında kooperatif takibinde asıl alacak tutarına yani bankaca kooperatif bloke ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar, icra masrafları ve diğer masraflarda gecikme faizinin hesabı yapılmayacaktır. Borcunu nakit yaptıran esnaf ve sanatkarların asıl alacak tutarları faizsiz tahsil edilecektir. Yapılandırmaya müracaat ederek 12 aya kadar taksitlendirenlerden yüzde 8 faiz oranı, borcunu 24 aya kadar taksitlendirme talebinde bulunanların asıl alacaklarına yüzde 12 faiz uygulanacak. Kredi kullanıp da icra takibinde bulunan tutarın en yaz yüzde 50'sini ödemeleri halinde ise kalan kısmı için talebe göre 24 aya kadar taksitlendirme imkanı sağlanarak temerrüt faizleri silinecek. Esnaf ve sanatkarlarımızın kendilerine tanınan bu imkandan 29 Temmuz'a kadar başvurması gerekiyor."

SESOB Başkanı Beşir Köksal, esnaf ve sanatkara her konuda yardımcı olan, sorunlarına çözüm bulan, Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere, bakanlara, milletvekillerine ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandökene teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :