Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Hayriye Anası Sabina Toziya vefat etti

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Hayriye Anası Sabina Toziya vefat etti

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Ana rolüne hayat veren usta oyuncu Sabina Toziya 75 yaşında hayatını kaybetti. Toziya'nın ölüm haberini Oktay Kaynarca sosyal medya hesabından duyurdu

Usta oyuncu Sabina Toziya 75 yaşında hayatını kaybetti. Sabina Toziya'nın vefat haberini oyuncu Oktay Kaynarca sosyal medya hesabından duyurdu. Kaynarca, “Sınanıyor muyum bilmiyorum ama bir bildiği var sanırım Yaradanın.. Tarif etmem imkansız, sadece kocaman bir boşluk kocaman bir hiçlik boğazım düğüm düğüm Uğurlar olsun canımın içi nurlar içinde uyu..." paylaşımında bulundu.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Ana rolüne hayat veren usta oyuncu, bir süre önce rahatsızlanmıştı. Başarılı oyuncu bu akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Oyuncunun vefat haberini Oyuncu Oktay Kaynarca sosyal medya hesabından duyurdu.

Kaynarca, “Sınanıyor muyum bilmiyorum ama bir bildiği var sanırım Yaradanın.. Tarif etmem imkansız, sadece kocaman bir boşluk kocaman bir hiçlik boğazım düğüm düğüm Uğurlar olsun canımın içi nurlar içinde uyu” şeklinde paylaşım gerçekleştirdi.

Resim

Sabina Toziya kimdir? Sabina Toziya nereli?

Sabina Toziya, 17 Nisan 1946 yılında Üsküp Makedonya'da doğdu.

2011- 2013 yıllarında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun karakteri ile rol alan usta oyuncu uzun bir süredir Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Ana rolünü canlandırıyordu.

Sabina Toziya Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden 2021 Ocak ayında hastalığı nedeniyle ayrılmıştı. Sabina Toziya'nın yaşadığı üzücü olay dizinin senaryosunun da değişmesine neden oldu. Hastalığının durumu göz önüne alınarak usta oyuncuyla ilgili cenaze sahnesi yazılmıştı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın ocak ayında yayınlanan bölümünde usta sanatçı ekranlara veda etti.

Sabina Toziya beyazperdede ise Bal Kaymak ve Annemin Yarası filmlerinde rol aldı.

ok.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.